Girtuokliams protokolus rašys ir ant suoliuko

Kontrolieriai tęsia miesto centre, viešose vietose girtaujančių asocialų, su kuriais gražiuoju nepavyko susitarti, drausminimą. Protokolai surašyti dar penkiems girtuokliams.

Paskutinio patikrinimo metu keturi girtaujantys asmenys pričiupti aikštėje prie pastato, kur anksčiau veikė kino teatras „Vaiva“, o dabar yra įsikūręs prekybos centras. Dar vienas – J.Janonio gatvėje.

Anksčiau vykusio reido metu už girtavimą ar neblaivaus pasirodymą viešosiose erdvėse surašyti trys protokolai.

Pirmą kartą prasižengusiems už tokį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 16 iki 30 eurų. Pakartotinai pričiuptiems už tą patį pažeidimą taikomos griežtesnės sankcijos. Bauda siekia nuo 30 iki 90 eurų.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė atkreipė dėmesį, kad ilgą laiką su viešosiose erdvėse girtaujančiais asocialiais asmenimis bandyta susitarti geranoriškai.

Buvo kalbama apie jų elgesį, jie prašomi pasitraukti, įspėti, kad girtauti viešose vietose negalima, tačiau tai nedavė jokių rezultatų.

Taikome administracinę atsakomybę, nekreipdami dėmesio į tai, ar žmogus turi už ką susimokėti baudą.

„Suolai vis būdavo užsėdami, o iš po skverno traukiamas butelis, kildavo kitų problemų. Gražiuoju susitarti nepavykdavo, nors ilgai kalbėdavome, aiškindavomės, kodėl čia sėdi. Tad baigėme baimės nekeliančius pagrūmojimus ir ėmėmės griežtų priemonių. Taikome administracinę atsakomybę, nekreipdami dėmesio į tai, ar žmogus turi už ką susimokėti baudą. Toks elgesys netoleruojamas“, – pabrėžė vedėja.

Visi paskutinio patikrinimo metu pričiupti girtavę asmenys pakviesti atvykti į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, kur bus surašyti protokolai už pažeidimą.

Paklausta, ar tikisi, kad pažeidėjai pasirodys, K.Vintilaitė buvo optimistė.

„Tikimės, kad taip. Jei ne, rasime juos toje pačioje vietoje. Visada ten sėdi tie patys. Prireikus surašysime protokolą vietoje. Prisėsime ant suoliuko arba pasikviesime prie automobilio“, – sakė vedėja.

Miesto centre asocialūs asmenys dažnai renkasi prie buvusio „Vaivos“ kino teatro, M.Mažvydo alėjoje. Pasak K.Vintilaitės, yra ir daugiau vietų.

„Kol kas griežtesnę girtaujančių asmenų kontrolę atliekame centrinėje miesto dalyje. Vėliau ją didinsime ir kitose miesto erdvėse“, – pažymėjo vedėja.

Rugpjūčio pabaigoje kontrolieriai pradėjo rengti dažnesnius vakarinius patikrinimus. Jie organizuojami kas antrą dieną ir vyksta iki 24 val. Ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Dažnesni vakariniai reidai bus organizuojami visą rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbo imitavimas

Darbo imitavimas portretas
KOKIE TVARKDARIAI IR TIKRAI TIE VALKATOS JŲ IŠSIGANDO ,DAUGIAU TO NEBEDARYS. DAILA ŽIŪRĖTI Į TOKIĄ TVARKĄ, ČIA TIK DARBO ĮMITAVIMAS NAUDOS JOKIOS ,0.

kristina

kristina portretas
Kaune ikurtas cigoniu teatras-vaidina skurstancias zegnojasi neblogai renka pinigus-geras vaizdelis-niekam netrugdo

geras

geras portretas
Puikus darbo imitavimas...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių