Giruliuose - Klaipėdos sukilimo inscenizacija

Šiais metais, minint Lietuvos Respublikos ir Klaipėdos krašto susijungimo 90-metį, LR Seimas paskelbė 2013 metus Klaipėdos krašto metais. Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka, kaip tarpininkė ir jungiamoji grandis tarp kitų kultūros, mokslo, švietimo, atminties institucijų ir plačiosios visuomenės, siekia kuo patraukliau ir suprantamiau suteikti visuomenei informaciją apie minimą reikšmingą Lietuvai įvykį.

Tuo tikslu trečiadienį 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale – bendruomenės namuose (Šlaito g. 10 a., Giruliai) savivaldybės biblioteka rengia atvirą forumą visuomenei „Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 90-metis“. Surengti šį formumą padeda Klaipėdos krašto kultūros, švietimo, mokslo ir kitos istorinę atmintį puoselėjančio institucijos, nevyriausybinės organizacijos, privatūs asmenys, besidomintys Klaipėdos krašto istorija.

Forume dalyvaus žymūs istorikai – S. Pocytė, V. Vareikis, V. Safronovas, kiti politikos bei visuomenės veikėjai ir, pateikdami savo požiūrius, diskutuos su auditorija apie šį istorinį įvykį, stengsis jį susieti su šių dienų aktualijomis. Forumą moderuos doc.dr. Vygantas Vareikis. Įvykusio forumo vaizdo įrašas bus patalpintas interneto svetainėje Youtube ir prieinamas plačiajai visuomenei.

Norint pritraukti visuomenės dėmesį, prieš forumą nuo 16.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės bibliotekos Girulių filialo kieme vyks istorinės atminties – 1923 m. Klaipėdos sukilimo inscenizacija, kurią parengs karo istorijos renginių klubas “GRENADIERIUS”. Taip pat turėsite galimybę pasigrožėti to meto prancūzų ir lietuvių kariuomenių amunicija ir ginkluote, nusifotografuoti ir pabendrauti su „sukilimo dalyviais“.

Į šį renginį įsitrauks ir neformalios Klaipėdos menininkų grupės „Gyvas piešimas“ nariai, įamžindami parodos dalyvius ir svečius piešiniuose, kuriuos paskelbs socialiniame tinkle Facebook, eksponuos Girulių bibliotekos parodų galerijoje.

Projektą „Minime Lietuvos Respublikos ir Klaipėdos krašto susijungimo 90-metį“ dalinai finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Šiuo renginiu pradedamas vasaros kultūrinių renginių ciklas „Pėdink į Girulius 2013“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
panaseja i eilini farsa.Jokio sukilimo nebuvo.Nusilpusiai Vokietijai tyliai linkciojant,Tarybu Rusijos Leninui palaikant Lenkija itampoje, du perrengti Radviliskio priemestyje Linkaiciuose dislokuoti bataljonai,permesti gelezinkeliu- zaide sukilima.O Memelandas tai Lietuvai niekuomet ir nepriklause, o virs 600 metu buvo Prusijos bei Vokietijos dalis,kuri lig siolei yra TSRS okupacijos padarinys..

tautietis

tautietis portretas
reik klubui i uzpakali politkam ilisti..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių