Globojantiesiems vaikus – didesnės išmokos

Nuo šiol vaikus globojančios uostamiesčio šeimos ir asmenys sulauks gausesnės materialinės paramos, mat šiemet įsigaliojo nauja tvarka. Prie globėjams mokamų išmokų bus skiriamos papildomos lėšos. Didžiausios paramos sulauks šeimos, kuriose globojami trys ir daugiau vaikų.

Nuo sausio įsigaliojo nauja materialinės paramos rūšis globėjams.

Lėšos skirtos pagerinti globojamų vaikų kasdienybę, ugdymą, lavinimą, aprūpinti vaikus reikiamomis priemonėmis.

Į paramą galės pretenduoti tik tie globėjai, kuriems laikinoji ar nuolatinė globa nustatyta Klaipėdos miesto vaikų teisių institucijų teikimu.

Parama teikiama papildomai prie globėjų jau gaunamų lėšų, skiriamų iš valstybės biudžeto.

Išmokų dydis priklausys nuo globojamų vaikų skaičiaus šeimoje.

Vieną vaiką (iki 18 m.) auginančiai šeimai ar globėjui per mėnesį skiriamos trys bazinės socialinės išmokos, arba 114 eurų.

Už dviejų vaikų globą iki 18 metų per mėnesį skiriamos penkios bazinės socialinės išmokos – 190 eurų.

Daugiau nei tris vaikus globojančioms šeimoms ar asmenims per mėnesį skiriamos aštuonios bazinės socialinės išmokos – 304 eurai.

Už kiekvieną globojamą vaiką iki 3 metų pagalbos pinigų suma didinama papildomai 38 eurais per mėnesį.

Tiesa, į pagalbos pinigus pretenduoti galės ne visi globėjai.

Išmoka neteikiama, jeigu už globojamą vaiką asmuo ar šeima gauna šią paramą iš kitos miesto savivaldybės.

Taip pat asmenims, kurie rūpinasi savo nepilnamečių vaikų atžalomis iki jiems sueis 18 metų, ir jeigu vaiko laikinoji globa nustatyta tėvų prašymu dėl jų laikino išvykimo iš Lietuvos.

Paramos taip pat negaus užsienyje nuolat gyvenantys globėjai.

Daugiau informacijos apie prašymų teikimo tvarką galima rasti Klaipėdos miesto savivaldybės internetiniame tinklalapyje.


Šiame straipsnyje: Globavaikų globaišmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
Dabar kovoju del anukeles globos 1.3 men. dukra geria,uzauginau ta mergyte nuo gimimo...dabar istisai posedziai,buvo gydytoju komisija ir irase depresija, pries 3 metus geriau menesy vaistus, senai nesergu, vaistu jokiu negeriu,dirbu oficialiai slaugoje...esu baisioj nevilty,praverkiau visas akis..nebezinau ka daryti..vis tiek kasdien ziuriu anuke ,o globos neduos sako...nu kaz koks siaubas

Hmmm

Hmmm portretas
Tai kaip suprantama atidaromas langas korupcijai vaikais ir vaikų teisių giminių rato korupcijos galimybės,tai reiškia taip pat ,kad bus plaunami pinigai ir dar su leidimu,o kodėl nėra rašomi kas tie globėjai,ar tie kurie netekę vaikai tėvų per nelaiminga atsitikimą ar tie kuriuos neteisėtai pagrobė iš šeimos ir atidavė pid...ms

klp

klp portretas
...logika tokia - nafik gimdyt, jei uz svetimus gausiu piniga, tai taip ir stabdomas gimstamumas, mat vakcinavimas ir pseudomedicina turi ne toki greita poveiki....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių