Grafitininkai patys šveitė terlionę

Didžiulis grafitis, atsiradęs ant naujo namo tvoros Audros gatvėje, dingo. Sučiupti vandalai buvo priversti nuvalyti savo "šedevrą".

Pirmojoje Melnragėje darbavęsi jaunuoliai bausmės neišvengė. Juos įskundę pilietiški žmonės palengvino darbą pareigūnams.

"Kaip paaiškėjo, grupė žmonių vakare ėjo prie jūros. Pamatę besidarbuojančius chuliganus jie paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir patruliai greitai sureagavo", – tikino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Valiulis.

Pranešimą gavę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių kuopos pareigūnai išskubėjo į įvykio vietą.

Ties Audros gatvės pirmu namu jie sulaikė du asmenis, kurie piešiniais ir užrašais subjaurojo tvorą.

Vienas sulaikytųjų – nepilnametis. Chuligano kuprinėje buvo rasta aerozolinių dažų. Šiam jaunuoliui pareikštas įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu. Kitam grafitininkui – tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pastatą administruoja bendrovė "Vitės valdos". Padaryta preliminari žala – 900 eurų. Kaltininkai turėjo uždažyti savo teplionę.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus antrojo poskyrio tyrėjai.

S.Valiulio žodžiais, grafičių klausimu kontrolieriai glaudžiai bendradarbiauja su gyventojais, kurie neretai patys rodo savo iniciatyvą ir pilietiškumą.

"Tai dar naujas pastatų korpusas ir, matyt, kamerų šalia nebuvo. Todėl galima pasidžiaugti, kad Klaipėdoje yra neabejingų žmonių. Vienas klaipėdietis dizaineris net pradėjo judėjimą prieš miesto grafitininkus. Pavyzdžiui, neseniai pranešė apie apipaišytus informacinius stendus. Pernai pietinėje miesto dalyje buvo sulaikyta nepilnamečių asmenų grupė, kuri irgi pridarė nemažai nuostolių", – sakė Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas.

Bendradarbiaujama ir su Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriumi. Nutvėrę grafitininką kontrolieriai gali skirti įspėjimą arba baudą iki 579 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolė

Nijolė portretas
Įspėjimas už suniokotą turtą?

Nijolė

Nijolė portretas
Įspėjimas už suniokotą turtą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių