„Graiką Zorbą“ šoko po „Arka“

Šeštadienį Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Jūros šventės svečiams dovanojo išskirtinį reginį – baleto repeticiją „Ore“.

Šįkart žiūrovai išvydo legendinio kompozitoriaus Mikio Theodorakio baleto „Graikas Zorba“, kurį Klaipėdoje kuria pasaulinio garso choreografas ir kūrinio libreto autorius Lorca Massine, minirepeticiją.

Repeticijos „Ore“ – ne pirmus metus džiugina gausų būrį žiūrovų į Jūros šventę suplaukiančių iš visų Lietuvos ir pasaulio kampelių. Beje, repeticijos lauke, kurios gana populiarios užsienyje, o Lietuvoje jas pristato tik Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras.

Kaip pasakojo šio teatro baleto trupės meno vadovas Donatas Bakėjus, keletą metų uostamiestyje gyvuojanti tradicija gimė iš noro žiūrovams pristatyti scenos meno „gimimą“.

„Paprastai žiūrovai scenoje išvysta rezultatą – spektaklį, o kaip jis sukuriamas ir kiek daug pastangų tam reikia įdėti, lieka paslaptyje. Esame linkę žiūrovams atsiverti: parodyti, jog daug kartų tenka kartoti, stengtis, diskutuoti norint rasti pačius geriausius, tinkamiausius judesius. Parodysime kaip vyksta baleto šokėjų repeticijos, kurias bus galima stebėti kone stovint šalia“, – pasakojo D.Bakėjus.

Klaipėdos muzikinio teatro laikinoji vadovė Jurgita Skiotytė-Norvaišienė prisiminė, kad prieš kelerius metus Klaipėdos savivaldybės iniciatyva į lauką repetuoti buvo pakviesti vis teatro artistai – ir solistai, ir choras, ir orkestras, ne tik baleto trupė.

„Tam projektui pasibaigus, savo sumanymo „Ore“ mes taip ir nenutraukėme. Jūros šventės metu mes rodome ištraukas iš spektaklių ne scenoje, o – gatvėje. Šį kartą nusprendėme parodyti mūsų premjeros „Graikas Zorba“, prie kurios prisidėjo ir daugybė kviestinių žvaigždžių, ištraukas“, – teigė J.Skiotytė-Norvaišienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

studentas

studentas portretas
Graiką Zorbą“ šoko po „kartuvemis"-kitu vietu miete nera,dar liko tik kapines...

O

O portretas
Mums laaaabai patiko.

Tegu Zorba

Tegu Zorba portretas
Repeticijos lauke "populiarios"užsienyje tiems, kurie NIEKADA nebuvo teatre ir neateis niekada... Prastas PR'as
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių