Greičio mėgėjams – naujos gaudyklės

Specialistai suka galvas, kaip tramdyti pajūrio link automobiliais lekiančius vasarotojus, todėl ketinama keisti vieno iš penkiolikos Klaipėdos apskrityje esančių greičio matuoklio dislokacijos vietą.

Perkels matuoklį

"Yra vietų, kur be parapsichologų neišsiaiškinsi, kodėl čia nutinka tiek daug eismo įvykių.

Viena tokia mįslinga vieta yra kelyje Klaipėda– Šilutė, ties įvaža į Lanko gatvę, kuri yra netoli viaduko į Rimkus.

Šioje vietoje įrengta nedidelė sankryža. Į vieną pusę yra įvaža į Lanko gatvę, kitoje pagrindinio kelio pusėje eina kelias, vedantis sodų link. Nusprendėme vieną iš šalia Dituvos esantį matuoklį perkelti čia. Gal taip pavyks sumažinti avaringumą?"– svarstė įmonės "Klaipėdos regiono keliai" direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Vytautas Gružas.

Iš viso Klaipėdos regione veikia 15 stacionarių greičio matuoklių. Jiems talkina ir specialus mobilią greičio matavimo įrangą turintis automobilis.

Per metus – 29 tūkst. pažeidėjų

Per metus visa ši greičio kontrolės sistema užfiksuoja neįtikėtinus greičio mėgėjų skaičius.

Jei 2012 m. buvo surašyta 12 tūkst. protokolų už greičio viršijimą, pernai matuokliai "nušovė" net 29 tūkst. pažeidėjų.

2013-aisiais užfiksuota taip pat 12 tūkst. pažeidėjų, o 2014 m. jau skaičius padvigubėjo – užfiksuota 22 tūkst. greičio viršijimų.

"2015-aisiais pažeidimų skaičius išaugo iki 29 tūkst. Šiemet per penkis mėnesius užfiksuoti 4 tūkst. pažeidėjų. Aiškaus atsakymo, kodėl taip padaugėjo pažeidimų, dar neturime. Spėjame, kad pernai pažeidimų skaičiaus augimą lėmė pernai rugsėjo mėnesį vykusi vadinamosios nulinės tolerancijos ribos akcija", – aiškino V.Gružas.

Kelių ereliai – Palangos kelyje

Paaiškėjo, kad visoje apskrityje daugiausia pažeidėjų "prišaudo" Palangos kelyje ties posūkiu į Jokūbavą esantis greičio matuoklis.

Dažniausiai šis matuoklis per mėnesį "prišaudo" kelis šimtus pažeidėjų, vidurvasarį užfiksuoja apie 400 pažeidimų, dar 2 tūkst. greičio mėgėjų buvo nufotografuoti pernai rugsėjo mėnesį, kai vyko policijos skelbta nulinės tolerancijos akcija.

"Šis matuoklis dirba intensyviausiai. Nemato vairuotojai, kad ir ženklas, įspėjantis apie matuoklį, pastatytas, lekia visu greičiu", – stebėjosi V.Gružas.

Antroje vietoje pagal pažeidimų fiksavimo skaičių yra Juknaičiuose, Šilutės rajone, esantis matuoklis.

Trečioje vietoje – Gargžduose, Kretingos link vedančiame kelyje stovintis matuoklis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas.

Skaitytojas. portretas
Ant Juknaičių matuoklio esu ir aš pakibes. Važiuoji į kalną užmesčio keliu (90km/val.), stovi ribojimas 70km/val., poto gyenvietes ženklas (50km/val.) ir iškart inkilas nuo 72 km/val. šaudantis. Nušovė 74km/val. Išsigimeliui kuris pastate tą inkilą dviejų ribojimų, trumpoje atkarpoje reiktu sprandą nusukti. Kelis šimtus metru toliau yra dvi perėjos su sumontuotais kalneliais, bet kuriuo atvėju stabdai. Bet esmė yra ne prevencija, esmė yra pasipildyti biudžėtą ir parodyti darbo efektingumą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių