Greitį 109 km/val. viršijęs jaunuolis neteko teisės vairuoti

Klaipėdos miesto apylinkės teismas už 109 km/val. automobiliu viršytą greitį 19-mečiui A. U. atėmė teisę vieneriems metams ir dviem mėnesiams vairuoti transporto priemones bei skyrė 1200 litų baudą.

Dvejų metų vairavimo stažo neturėjęs pažeidėjas kovo 22 d. vakare kelio Klaipėda-Liepoja 2-ame kilometre automobiliu BMW X5 važiavo 179 km/val. greičiu, nors jam leistinas greitis buvo žymiai mažesnis – 70 km/val.

Teismo posėdžio metu A. U. prisipažino padaręs administracinį teisės pažeidimą ir gailėjosi. Jaunuolis paaiškino, kad norėjo išbandyti, kokiu greičiu galima važiuoti šiuo automobiliu.

Transporto priemonės, kuria buvo padarytas pažeidimas, savininkas teisme nurodė, kad prieš išvykdamas į užsienį automobilį paliko draugui. Apie tai, kad šis leido juo pasivažinėti A. U., sužinojo tik gavęs policijos pranešimą dėl nagrinėjamos administracinio teisės pažeidimo bylos.

Teismas nustatė, kad savo neatsakingu ir lengvabūdišku elgesiu A. U. padarė šiurkštų pažeidimą. Jis kėlė didelę grėsmę ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams. Tik atsitiktinumo dėka buvo išvengta rimtesnių pasekmių. Skirdamas nuobaudą, teismas atsižvelgė į tai, kad A. U. pažeidimą padarė sąmoningai, iš savanaudiškų paskatų ir anksčiau jau buvo baustas administracine tvarka.

Nutarimas gali būti apskųstas Klaipėdos apygardos teismui per dvidešimt dienų nuo nutarimo priėmimo dienos, apeliacinį skundą paduodant Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos miesto apylinkės teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Na tai jeigu jūs ir toliau spuoguotus snarglius bausite tokiomis smulkmenomis, jie ir toliau galingais varikliais lakstys ir talžys nekaltus žmones. Kur tas įstatymas, kad jauniems vairuotojams išvis negalima nusižengti, kitaip jie visai negauna teisių vairuoti????

Audris

Audris portretas
Tokius pažeidėjus reikia įvardinti ne A. U., o rašyt pilną vardą ir pavardę, kaip kad buvo prie ruso. Visi pažeidėjai bijojo viešumo.

asas

asas portretas
Kaip visada paglostem keliu debila, o po to vel vainikus desim ir nuo medzio smegenu liekanas plausim.....
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių