Griaus sandėlius piliavietėje

Į Kruizinių laivų terminalą vedančios Priešpilio gatvės rekonstrukcija startuos jau šį pavasarį. Atnaujinant gatvę reikės pašalinti keturis sandėlius. Leidimo šiems darbams bus prašoma miesto tarybos.

Teritorijos detaliajame plane numatyta, kad reikia nugriauti keturis sandėlius, esančius Pilies ir Priešpilio gatvės kampe. Atkreipiamas dėmesys, kad pastatų savivaldybė nenaudoja.

Sandėliai, kurie jau pripažinti netinkamais naudoti, trukdytų Priešpilio gatvės rekonstrukcijai. Primenama, kad arteriją, žiūrint nuo Pilies gatvės pusės, numatyta perkelti 20 metrų į šoną.

Pastatai bus pašalinti savivaldybės lėšomis. Preliminariai skaičiuojama, kad darbai atsieis apie 425 tūkst. eurų. Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis pastebėjo, kad tai tik orientacinė kaina. Tiksli suma paaiškės po viešojo konkurso.

"Paprastai po viešųjų pirkimų kaina sumažėja. Rangovai pasiima statybines medžiagas, kurias galima panaudoti. Jos įvertinamos ir įskaičiuojamos į kainą. Dabar sunku nuspėti, kiek tiksliai gali atsieiti nugriauti sandėlius. Šiaip pastatai yra dideli", – komentavo vedėjas.

Priešpilio gatvės rekonstrukcijos projektas jau baigtas. Kreiptasi dėl leidimo statybos darbams išdavimo. Gavus jį bus skelbiamas konkursas, išaiškinsiantis, kas atnaujins gatvę.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis teigė, kad tas pats rangovas turės pasirūpinti ir sandėlių nugriovimu.

"Bus organizuojamas vienas konkursas", – tvirtino vedėjas.

Planuojama, kad konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas rekonstruos Priešpilio gatvę, truks apie du mėnesius. Tikimasi, kad kovą jau galės startuoti darbai.

Priešpilio gatvės vaizdas pasikeis kardinaliai. Naujoje vietoje numatyta nutiesti jos ruožą nuo Pilies gatvės iki fontano. Rekonstrukcijos metu ne tik bus atnaujinta danga, bet ir įrengtas apšvietimas, pėsčiųjų bei dviračių takai, sutvarkytos automobilių stovėjimo vietos.

Priešpilio gatvėje numatyta transporto priemonių greitį riboti iki 30 km/val.


Šiame straipsnyje: Sandėliaipiliavietė

NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
obaltijos nugriat nenorit??

Paskutiniam

Paskutiniam portretas
Šūdo neišblizginsi.

Anonimas

Anonimas portretas
renovuokite ir bus labai gražus ir šilti namai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių