Gripas ir peršalimo ligos atsitraukia?

Uostamiesčio ir aplinkinių miestų gyventojus kamuojantis gripas ir peršalimo ligos baugino mažiau – pastarąją savaitę sergamumo rodiklis Klaipėdos apskrityje mažėjo.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, gruodžio 12–18 d. Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis, palyginti su prieš tai buvusia savaite, sumažėjo.

Iš viso su gripu ir peršalimu kovojo kiek daugiau nei 2 tūkst. apskrities gyventojų. Daugiausia šios ligos vargino jaunuosius gyventojus – vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas sudarė 67 proc.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota 12 gripo atvejų – sirgo 8 suaugusieji ir 4 vaikai.

Uostamiestyje nustatyti 5 gripo atvejai, Klaipėdos rajone – 1, Šilutės rajone – 3, Kretingos rajone – 2, Palangoje – 1.

Didžiausias sergamumas Klaipėdos apskrityje buvo užregistruotas Kretingos rajone (122 atvejai 10 tūkst. gyventojų), o mažiausias – Skuodo rajone (24,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Gripo epidemija skelbiama, kai sergamumas gripu ir užkrečiamosiomis ligomis yra didesnis nei 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, tačiau gripo atvejų skaičius sudaro bent 30 proc.

Nors, kaip minėta, praėjusią savaitę sergamumas kiek sumažėjo, jis buvo 1,6 karto didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio rodiklį.

Specialistai gyventojams rekomenduoja paskubėti pasiskiepyti nuo gripo.

Teigiama, kad spalio–lapkričio mėnesiais Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigose buvo įskiepyta 93,9 proc. sezoninės gripo vakcinos, įsigytos už valstybės lėšas, skirtos rizikos grupių asmenims skiepyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių