Gripas pajūryje pamažu atsitraukia?

Klaipėdos apskrityje mažėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis. Nors pastarąją savaitę apskrityje sergamumo rodiklis sumažėjo trečdaliu, tačiau varginančios ligos vis dar kamavo kelis šimtus gyventojų. Kai kurie jų kovą su ligomis tęsė ligoninėje.

Jau kurį laiką Klaipėdos apskrities gyventojus varginančios peršalimo ligos ir gripas, panašu, ima trauktis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, vasario 13–19 d. Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis sumažėjo 32,9 proc.

Praėjusią savaitę visoje Klaipėdos apskrityje užfiksuota 350 gripo atvejų.

Dėl sunkios gripo eigos Klaipėdos apskrities ligoninėse kovą su ligomis tęsia 22 ligoniai, 11 iš jų – vaikai.

Praėjusią savaitę gripas į ligos patalą paguldė 232 gyventojus. Iš viso gripu ir peršalimu sirgo 1382 klaipėdiečiai.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento, 7 šių metų savaitę sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis buvo panašus į praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį.

Šiuo metu Klaipėdoje vis dar tęsiasi gripo epidemija. Uostamiestyje ji paskelbta sausio 24 d.

Įvertinus sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis duomenis, pirmadienį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamentas Klaipėdos rajono savivaldybei pateikė siūlymą atšaukti gripo epidemiją.

Čia epidemija buvo paskelbta sausio 31 d. Klaipėdos rajone praėjusią savaitę užfiksuoti 25 gripo atvejai.

Praėjusią savaitę gripo epidemija atšaukta Šilutės rajone. Čia ji tęsėsi vos porą savaičių.

Sergamumas laikomas epideminiu, kai sergamumo rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, o gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir peršalimo atvejų.

Paskelbus gripo epidemiją mieste ribojami masiniai renginiai, sugriežtinami higienos reikalavimai, ikimokyklinio amžiaus vaikų sveikatos būklės kontrolė.

Mokyklų vadovai gali spręsti dėl laikino vaikų ugdymo veiklos nutraukimo, kai gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis serga daugiau kaip 20 proc. mokinių.

Specialistai rekomenduoja reguliariai plautis rankas, vengti masinių susibūrimų vietų, stengtis nebūti arti kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Taip pat rekomenduoja dažnai vėdinti ir plauti patalpas.

Susirgus gripu ar peršalimu rekomenduojama kreiptis į gydytoją, nevykti į darbą ar ugdymo įstaigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių