Gripas vargina vis daugiau klaipėdiečių

Uostamiesčio gyventojams vis smarkiau smogia gripas. Paskutinę 2016-ųjų savaitę ši liga į patalą paguldė daugiau nei keturias dešimtis klaipėdiečių. Kai kuriems apskrities gyventojams su susirgimu kovoti teko ligoninėje.

Nors praėjusią savaitę sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis ir mažėjo, tačiau jis buvo 2,4 karto didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio skaičius.

Visoje apskrityje gripas ir peršalimo ligos kamavo daugiau nei 2 tūkst. gyventojų. Užfiksuotų gripo atvejų padaugėjo.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, paskutinę 2016-ųjų savaitę visoje uostamiesčio apskrityje nustatyti 82 gripo atvejai. Savaitę prieš tai visoje apskrityje registruoti 45 gripo atvejai.

Alinanti liga praėjusią savaitę smarkiausiai smogė klaipėdiečiams. Uostamiestyje gripu susirgo 44 gyventojai, iš kurių 10 – vaikai iki 17 metų.

Šilutės rajone nustatyta 20, Kretingos rajone – 13, o Klaipėdos rajone – 5 gripo atvejai.

Su sunkia liga sklandžiai kovoti sekėsi ne visiems ligoniams. Praėjusią savaitę dėl sunkios gripo eigos buvo hospitalizuoti 9 Klaipėdos apskrities gyventojai.

Didžiausias sergamumas Klaipėdos apskrityje buvo užregistruotas Kretingos rajone – 96,3 atvejai 10 tūkst. gyventojų, mažiausias – Skuodo rajone – 7,1 atvejis 10 tūkst. gyventojų.

Gripo epidemija skelbiama, kai sergamumas gripu ir užkrečiamosiomis ligomis yra didesnis nei 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, tačiau susirgimų gripu atvejų skaičius sudaro bent 30 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių