Per gripo epidemiją – spyna ant Klaipėdos įstaigos durų

Gripas gerokai retina ne tik mokinukų bei darželinukų, bet ir įmonių darbuotojų gretas. Kai kurios įstaigos priverstos laikinai nutraukti darbą.

Uždarė skyrių

Uostamiesčio centre įsikūręs TEO klientų aptarnavimo skyrius visą šią savaitę uždarytas. Klientus įspėjančiame raštelyje pranešama, kad jis laikinai nedirba dėl gripu sergančių darbuotojų.

TEO komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis patvirtino, kad infekcijos neaplenkė jų įmonės darbuotojų, tad laikinai teko uždaryti vieną iš dviejų mieste veikiančių klientų aptarnavimo skyrių. Tačiau interesantai be paslaugų neliko – jie nukreipiami į kitą skyrių.

Planuojama, kad abu skyriai žmones turėtų priimti jau kitos savaitės pradžioje.

Pasak A.Bubnelio, iš 17 įmonių skyrių didžiuosiuose Lietuvos miestuose kol kas dėl sergančių darbuotojų teko uždaryti tik vieną skyrių Klaipėdoje. Nepaisant pavienių sergančių darbuotojų, visi kiti skyriai dirba įprastai.

Spėjama, kad tam įtakos galėjo turėti ir tam tikros apsaugos priemonės – pageidaujantys darbuotojai galėjo pasiskiepyti nuo gripo tiesiog darbo vietoje.

Griebtasi ir neįprastų priemonių – klientų aptarnavimo skyriuje šiemet įrengti ir specialūs šildytuvai su eteriniais aliejais, padedančiais apsaugoti nuo žiemą plintančių ligų.

Neatsparūs ir medikai

Šiomis savaitėmis ne vienos įstaigos vadovui tenka pasukti galvą, kuo pakeisti susirgusius darbuotojus.

Kai kurių darželių direktorės minėjo, kad dėl sergančių auklėtojų tenka sujungti grupes ar darbuotojams dirbti ilgiau nei pusdienį.

Didesnis darbo krūvis nei įprastai per gripo epidemijas kliūva medikams. Tačiau ir jie nėra atsparūs virusų atakoms. Tad kai kurie gydymo įstaigų vadovai pripažįsta, jog sergančių gydytojų ir slaugytojų darbą tenka perimti kolegoms.

Gripas pakirto net kai kurių gydymo įstaigų vadovus.

Serga 40 valdininkų

Klaipėdos miesto savivaldybėje daugiau įtampos dėl sergančių darbuotojų būta prieš porą savaičių – tuomet sirgo per 60 žmonių iš 380.

Šiuo metu nedarbingumo pažymėjimus turi 40 savivaldybės darbuotojų.

Klaipėdos miesto savivaldybės Personalo skyriaus vyriausioji specialistė Lauryna Jonaitė pastebėjo, kad šiuo metu bent jau neserga po kelis darbuotojus viename skyriuje. Tad sergančiųjų krūvį gali perimti kiti.

Gal kiek daugiau žmonių serga Socialinės paramos skyriuje, kur likusiems darbuotojams dar tenka aptarnauti nemažai interesantų.

Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras Mileška pašmaikštavo, kad gripas nėra tas dalykas, kuo būtų galima skųstis. Jam neteko girdėti, kad įmonėse kiltų didesnių bėdų dėl gripo – esą kol kas serga tik pavieniai darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jop

jop portretas
Tik valdiskos imones gali sau leistinedirbti

1-am

1-am portretas
Straipsnelyje rašoma tik apie vieną įstaigą - TEO klientų aptarnavimo skyrių. Ar jūs vis dar manote, kad TEO - valdiška įmonė? :)) Beje, nedirbti ir gali tik privačios įmonės, nes jos pačios sprendžia kas yra naudingiau.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių