Gripo epidemijos Klaipėdoje neskubama atšaukti

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis uostamiestyje mažėja. Tačiau kol kas neskubama atšaukti gripo epidemijos.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, praėjusią savaitę ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis susirgo 1347 gyventojai, iš jų – 927 vaikai iki 17 metų.

Nustatyti 349 gripo atvejai,  iš jų - 231 vaikui.

Praėjusią  savaitę dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos ligoninių priėmimo skyrius kreipėsi  41 žmogus, iš jų buvo paguldyti  32. Tarp jų  buvo 14 vaikų  iki 17 metų amžiaus.

Klaipėdoje sergamumo rodiklis  praėjusią savaitę nukrito žemiau epideminio  lygio – 10 tūkst. Gyventojų teko 73,7 sergančiojo. Prieš porą savaičių šis rodiklis buvo gerokai didesnis – 121, 1 atvejo / 10 tūkst. gyventojų.

Prieš porą savaičių kvėpavimo takų infekcijomis sirgo 2213 gyventojų, iš jų - 1539 vaikai. Gripas buvo nustatytas 790 klaipėdiečių. Į ligonines kreipėsi 117 pacientų.

Kaip sakė Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir  kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Dovilė Jansonaitė, kol kas nesiūloma Savivaldybei atšaukti gripo epidemijos – nenorima priimti skubotų sprendimų.

“Stebėsime situaciją ir, jeigu kitą savaitę sergamumas toliau kris arba bus net mažesnis, – siūlysime atšaukti epidemiją”, - sakė D.Jansonaitė.


Šiame straipsnyje: gripo epidemija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SOS

SOS portretas
Kaip pakliuti pas gydytoja?????? Susirgau, labai blogai jaučiuosi, nueinu į polikliniką - 8 žmonės eilėj, atsisėst nėra kur, vienas žmogus prabuna pas gydytoja apie 25 min., kaip sulaukt, jei silpna, nėra jėgų, kosti, vaistų prigėręs, prakaituoji...Sesutė įžūliai sako tik pagal išankstinius užsirašymus priims gydytoja, pasiimkit talonus ir ateikit po savaitės ar daugiau...arba laukit, pabais užsirašiusieji eiti, jei liks laiko- priims ir iš eilės....Į namus gydytoja nevažinėja pas sergančiuosius.... Ir ką daryt, reikia vaistų ir nedarbingumo lapelio.Košmaras ta medicina mūsų.... greičiau numirsi, nei pas medikus papulsi. O jau jų pasipūtimas, susireikšminimas koks, o ho ho ho...ypač seselės įžūlios, nemandagios, rėkauja, garsiai komentuoja prie visų ....

virgis

virgis portretas
Tai girdėjau per TV ir laikrašty rašė,kad per epidemiją, užtenka paskambint kad sergi ir nereikia važiuot pas gydytoja i poliklinika... tai čia tik priešrinkiminis pokštas pasirodo. Tipo medicina dėl jūsų, svarbu pasiskelbt, o iš tikrųjų tą sergantį žmogelį tikrai į kapus varo su tokia mediku aptarnavimo kultūra...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių