Griūva rašytojo I. Šeiniaus namas

  • Teksto dydis:

Netoli Krašto savanorių pajėgų būstinės, įsikūrusios adresu Herkaus Manto gatvė 47, griūva pastatas, kuriame, kaip liudija ant sienos kabanti memorialinė lenta, kažkada gyveno rašytojas ir diplomatas Ignas Jurkūnas-Šeinius. Savivaldybės atstovai tvirtina, jog statinys netrukus bus pradėtas tvarkyti.

Prieškariu statytame pastate iki Klaipėdos krašto aneksijos (1939 m.) gyveno ir kūrė rašytojas bei diplomatas, trejus metus uostamiestyje leidęs dienraštį "Vakarai", I.Jurkūnas-Šeinius.

Pietinis namo kampas kiemo pusėje, ties tvora su Krašto savanorių pajėgų teritorija, po žiemos tiesiog subyrėjo. Gėdingą plyšį teko dengti juoda polietileno plėvele.

Statinys priklauso Klaipėdos savivaldybei, pirmas aukštas – tuščias, o antrame patalpas nuomojasi Pamario sveikatingumo namai, kurie veikia tarsi ant snaudžiančio ugnikalnio, nes nežinia, kada pastatas vėl gali imti griūti.

"Objektas priklauso miestui. Kad jo būklė prasta, mes žinome. Kaip tik dabar baigėme remonto darbų pirkimo procedūras ir pasirašome sutartį su rangovu. Ten kilo problemų dėl pamatų, įtrūko per žiemą ir nugriuvo. Tas namas statytas prieš karą, o nugriuvusi vieta yra priestatas, pristatytas jau vėliau. Šaltis ir drėgmė padarė savo", – dėstė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vadovas Edvardas Simokaitis.

Pasak pašnekovo, namo remontas kainuos apie 50 tūkst. eurų, teks ardyti trečdalį priestato, tvarkyti pamatus, vėl viską mūryti. Apie pastato pardavimą kalbos kol kas nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šio namo šeiminikai ,iškeldinę SOS -VAIKAI sodybą iš Vaivos-23 norėjo fondui perduoti pirmą aukštą pagal panaudos sutartį . Ar gali nevyriausybinės organizacijos tikėtis ,kad valdžios pažiūris į pagalbos prašančius žmones pasikeis ? Virginija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių