Gydymasis pas odontologą savaitgalį – iš paciento kišenės

Jau netrukus uostamiestyje gali atsirasti savaitgaliais budintys odontologai, tačiau už jų suteiktas paslaugas ligoniams tektų susimokėti patiems.

Kilus skandalui, jog uostamiestyje savaitgalį nėra budinčių odontologų, o žmogui, ištikus bėdai, nėra kur kreiptis, nutarta vėl ieškoti galimybių, kaip sugrąžinti odontologų budėjimą.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Janinos Asadauskienės, įrengti kabinetą, kuriame nuolat budėtų odontologai, būtų per didelė prabanga.

„Visų pirma nebūtų, kur tai daryti, o antra, tam prireiktų itin didelių išlaidų. Tad svarstoma sudaryti odontologų budėjimo grafiką. Tiesa, jie budėtų namuose, o klaipėdiečiai, kuriems prireiktų medikų pagalbos, pasiskambintų jiems ir sulauktų skubios pagalbos. Tačiau už paslaugas savaitgaliais turėtų susimokėti pats ligonis“, – paaiškino J.Asadauskienė.

Nors, pasak J.Asadauskienės, idėja apie odontologų budėjimo atnaujinimą svarstoma jau kurį laiką, tačiau ji pati teigė sunkiai įsivaizduojanti, kaip realiai ją reikėtų įgyvendinti.

Pasak jos, patraukliausia ir naudingiausia būtų įrengti tokias paslaugas ne darbo metu teikiantį kabinetą, tačiau tam prireiktų mažiausiai 100 tūkst. litų.

Savaitgaliais teikti tokių paslaugų uostamiestyje veikiančios ligoninės taip pat negali, nes jos neturi nei specialiai tam įrengtų kabinetų, nei tokias paslaugas galinčių teikti gydytojų.

„Jei ligoninėms būtų pavesta teikti odontologijos paslaugas, jos visų pirma turėtų gauti licencijas jų teikimui, antra, turėtų įsteigti ir naujų etatų, nes prireiktų įdarbinti šios srities specialistus. Tad ligoninės, apsiskaičiavusios, kiek tai kainuotų, imtis tokios veiklos atsisako“, – patikino pašnekovė.

Jos duomenimis, kai kurie pirminiai sveikatos priežiūros centrai jau patys ieško būdų, kaip išspręsti šią problemą – jie planuoja pirmines odontologų paslaugas pradėti teikti ir šeštadieniais. Tačiau šie kabinetai dirbtų tik dieną, o ištikus nelaimei naktį ar sekmadienį, pagalbos ligoniai ir vėl nesulauktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
O palaukit ar dabar nesusimokam, gi už ačiū net burnos neatveriam...na gal ką nors praleidau.Kur yra nemokamas dantų gydymas, pašau kas žinot, parašykit?

o kada

o kada portretas
buvo nemokamas gydymas pas odontologa........

kraxas

kraxas portretas
pacientai ir taip sumoka mokedami mokescius, du kartus moketi uz ta pati absurdas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių