Gyvenamuosiuose rajonuose nušvis Kalėdų eglutės

Šventinė dvasia atkeliaus ir į gyvenamuosius miesto rajonus. Sekmadienį kvartalų aikštėse tradiciškai bus įžiebtos kalėdinės eglutės. Svečiuose laukiamas ir Kalėdų Senelis, su kuriuo ypač nori susitikti mažieji klaipėdiečiai.

Tikslas – draugiška kaimynystė

Eglutės sekmadienį nušvis Kauno gatvės 5 namo vaikų žaidimo aikštelėje, Debreceno gatvės 32 namo sporto aikštelėje, Žardininkų ir Reikjaviko gatvių sankirtos aikštėje, Nidos gatvės 54 namo kieme.

Kalėdinius medelius ir renginius gyventojams dovanos daugiabučius namus administruojančių įmonių grupės "Mano būstas" bendrovės: "Danės būstas", "Vėtrungės būstas", "Klaipėdos būstas" ir "Jūros būstas".

Tradiciją įžiebti šventines eglutes gyvenamųjų rajonų aikštėse ir taip suburti bendruomenę pastatų prižiūrėtojai puoselėja jau aštuonerius metus.

"Norime prisidėti prie draugiškos kaimynystės kūrimo, kad kaimynas pažintų kaimyną, o įmonės klientai – vadybininkus. Nuoširdžiai kviečiame nepraleisti savo rajono Kalėdų eglutės įžiebimo šventės, ateiti ir pakviesti prisijungti artimuosius, draugus, kaimynus", – kvietė įmonių grupės "Mano būstas" Klaipėdos regiono vadovė Vaida Žvikienė.

Ji įsitikinusi, kad tokių renginių metu ne tik gyventojai gali susipažinti vieni su kitais, vadybininkais, bet ir išsakyti savo lūkesčius, pastebėjimus.

Puiki galimybė pabūti kartu

V.Žvikienė prisiminė, kad idėja įžiebti šventines eglutes gyvenamuosiuose rajonuose kilo siekiant Kalėdų dvasią atnešti arčiau gyventojų.

Juk paprastai didžiausias dėmesys šventiniu laikotarpiu skiriamas miesto centrui. Čia vyksta įvairūs renginiai, kabinami papuošimai, o gyvenamieji rajonai lieka primiršti.

"Pagalvojome, kad reikia atnešti Kalėdų dvasią arčiau gyventojų. Eglučių įžiebimo šventes gyvenamuosiuose rajonuose žmonės greitai pamėgo. Tai puiki galimybė kartu pabūti vaikučiams, tėveliams, seneliams, visai bendruomenei", – tvirtino vadovė.

V.Žvikienė atkreipė dėmesį ir į tai, kad gal ne visi gyventojai galėjo dalyvauti pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventėje ir paskelbti šventinio laikotarpio startą. Tad visi laukiami kartu įžiebti rajono kalėdinį medelį.

Eglutes dovanojo miestiečiai

Gyvenamuosiuose rajonuose šventinės eglės kasmet statomos tose pačiose vietose.

Anot V.Žvikienės, vietos pasirinktos neatsitiktinai – jos gyventojams žinomos, lengviausiai pasiekiamos iš visų kvartalo pusių, yra matomos.

Šventinio laikotarpio atributais – eglutėmis pasirūpina daugiabučių namų administratoriai.

Šiemet medelius, kurie nušvis Kauno gatvės 5 namo vaikų žaidimo aikštelėje, Debreceno gatvės 32 namo sporto aikštelėje, Nidos gatvės 54 namo kieme, dovanojo miestiečiai, kurie norėjo juos pašalinti, nes užaugo per dideli, trukdė, užstojo šviesą.

"Savininkai džiaugėsi, kad jų daug metų augintos eglutės nebus nukirstos šiaip sau, o papuoš gyvenamuosius rajonus, teiks džiaugsmą ir vaikams, ir suaugusiems", – pasakojo vadovė.

Išskirtinė Žardininkų gyvenamojo rajono aikštė. Čia jau daug metų auga eglė. Būtent šis medelis ir yra puošiamas šventiniu laikotarpiu, prie jo kviečiami rinktis gyventojai.

Žaisliukus kabina ir gyventojai

Daugiabučių namų administratoriai "Danės būstas", "Vėtrungės būstas", "Klaipėdos būstas" ir "Jūros būstas" ne tik pasirūpina eglutėmis, bet ir pagrindiniais šventiniais papuošimais: žaisliukais, šviečiančiomis girliandomis.

Prie medelių puošimo prisideda ir patys gyventojai. Jie atneša ir pakabina savo žaisliukų. Kai kurie juos pagamina patys, į pagalbą pasikviečiami ir vaikai.

Įžiebiant Kalėdų eglutes gyvenamuosiuose kvartaluose, skamba muzika, organizuojamos įvairios atrakcijos, žaidimai, konkursai, šokiai.

Šventėje kasmet apsilanko ir Kalėdų Senelis, kurio ypač laukia mažieji bendruomenės nariai. Atvykti jam nesutrukdo ir ne visada palankios oro sąlygos.

Kalėdų Senelis kartu su padėjėjais susirinkusiuosius vaišins saldainiais.

Dovanas įteikia ir organizatoriams

V.Žvikienė neabejojo, kad įvairios šventės gyvenamuosiuose kvartaluose stiprina bendruomenės ryšį. Kalėdų eglučių įžiebimo šventėse sulaukiama įvairaus amžiaus žmonių.

Kasmet apsilanko seniūnaičiai ir kiti aktyvūs bendruomenės nariai. Į Žardininkų gyvenamąjį rajoną visada užsuka neįgaliųjų kolektyvas su vadove.

Pasibaigus šventėms, organizatoriai sulaukia šiltų padėkų už sukurtą šventinę nuotaiką šalia namų, bendrystės kūrimą kieme. Viena garbaus amžiaus gyventoja kasmet jiems įteikia pačios numegztas vilnones kojines.

"Smagu, kad gebame pradžiuginti žmones. Švenčių laukia visi. Šiltų, jaukių, kuriančių stebuklus namuose ir širdyse. Svarbu, kad jauku būtų ir kieme. Tad stengsimės ir toliau pateisinti miestiečių lūkesčius, prisidėti prie gyvenamosios aplinkos puoselėjimo, bendruomenės ryšio stiprinimo", – pabrėžė vadovė.

Tradiciją žada plėsti

Daugiabučių namų administratoriai planuoja plėsti eglučių įžiebimo gyvenamuosiuose rajonuose tradiciją. Kitąmet šventinis medelis bus padovanotas dar vienam kvartalui,

Įmonių grupė "Mano būstas" ne tik skatina bendruomeniškumą, bet ir prisideda prie kitų nevyriausybinių organizacijų iniciatyvų.

"Ir kitais metais tęsime šią veiklą: skatinsime bendruomeniškumą, remsime įvairias nevyriausybinių organizacijų iniciatyvas", – pabrėžė V.Žvikienė.

Gruodžio 17-ąją, sekmadienį, eglučių įžiebimo šventės vyks

10–11 val. Kauno g. 5 namo vaikų žaidimų aikštelėje

12–13 val. Debreceno g. 32 namo sporto aikštelėje

14–15 val. aikštėje, esančioje Žardininkų ir Reikjaviko gatvių sankirtoje

17–18 val. Nidos g. 54 namo kieme



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdininkas

Valdininkas portretas
Saskaitos bus issiustos aplinkinems DNSB ir bus padalinta proporcingai pagal name esanciu butu plota.

Gyventoja.

Gyventoja. portretas
Sutvarke ,,Zardes ,, prekybos centra .Ten ir reikejo pastatyti eglute , o ne purvyna daryti papildomai. Kaip ir kasmet saligatvis baigia savo dienas ,kaip visoje Reikjaviko gatveje . o masinos dar dabaigia .

Ita

Ita portretas
Isvazinejo plyteles ,purvas gerai kad lyja ,per daug nesidziaukim juk is musu pinigu ,o ne is savo pelno ,bet aciu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių