Gyventojai ant medžių kelmų uždegė žvakes

Uostamiestyje aistras toliau kaitina šalinami seni ir ligoti medžiai. Besipiktinantieji darbais imasi ir keistų protesto akcijų – pavyzdžiui, ant kelmų padėjo degančių žvakių.

Baigia naudoti lėšas

Uostamiesčio savivaldybė tęsia želdinių tvarkymo darbus daugiabučių namų kiemuose. Tam naudojamos kiemų infrastruktūros atnaujinimo lėšos, likusios iš praėjusių metų.

Tada atlikti visus numatytus želdinių tvarkymo darbus sutrukdė oro sąlygos.

Dalyje teritorijų šalinami seni, pavojingi, per arti daugiabučių namų augantys medžiai, taip pat gluosniai, kurie vasarą skleidžia pūkus.

Šie darbai vėl sukėlė gyventojų emocijų proveržį. Viena klaipėdietė gailėjo prie Taikos prospekto 12-ojo namo augusių medžių.

"Anksčiau čia buvo labai gražu, kaip parkas tarp dviejų namų. Ką čia toliau darys? Gal naujus želdinius sodins? Ar rengs automobilių stovėjimo aikšteles?" – svarstė moteris.

Klaipėdietės teigimu, jei miesto valdžia neturi lėšų naujiems medžiams, gyventojai patys galėtų juos nupirkti ir pasodinti.

Bijau, kad tik šioje vietoje neatsirastų automobilių stovėjimo aikštelės.

"Linksmai su kaimynais praleistume laiką ir naudos būtų. Bijau, kad tik šioje vietoje neatsirastų automobilių stovėjimo aikštelės. Jau ir taip baisu, kas darosi kiemuose", – kalbėjo moteris.

Protesto akcija dėl nupjautų medžių surengta prie Taikos prospekto 83-iojo namo. Ant pašalintų želdinių kelmų kažkas padėjo uždegtas žvakes.

Medžius vertina specialistai

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pabrėžė, kad niekas be leidimų mieste medžių nepjauna. Ar juos pašalinti, sprendžia specialistai.

Pasak vedėjos, dauguma daugiabučių namų gyventojų nori, kad būtų nukirstos netoliese augantys gluosniai. Skundžiamasi, kad dėl skraidančių pūkų vasarą negalima atsidaryti langų.

"Esu sulaukusi gal tik vieno skambučio iš žmogaus, kuris gailėjo gluosnių. Visi iš kiemų prašo jas pašalinti. Sutinku, kad šie medžiai grynina orą, bet reikia įvertinti, jog dauguma tų lapuočių yra seni, peraugę. Viskam ateina laikas", – komentavo vedėja.

I.Šakalienė spėjo, kad klaipėdiečiai, kurie piktinasi daugiabučių namų kiemuose šalinamais medžiais, degina žvakutes, negyvena pirmuosiuose pastatų aukštuose.

"Nuolat sulaukiame skambučių iš gyventojų, kurie įsikūrę pirmuosiuose aukštuose. Jie prašo pašalinti prie namo augančius medžius, guodžiasi, kad želdiniai užstoja šviesą, tad jie nuo ryto būna priversti įjungti dirbtinį apšvietimą", – kalbėjo vedėja.

Suknežino buto balkoną

Gyventojai baiminasi ir dėl savo turto. Nuogąstaujama, kad augantis senas medis gali bet kada nuvirsti ir suniokoti pastatą, balkonus, transporto priemones, sužaloti žmogų.

Visai neseniai į tokią situaciją pakliuvo Minijos gatvės 135-ojo namo gyventojai. Vienas po kito nuvirto du seni kieme augę medžiai. Vienas suknežino balkonus, išdaužė langų stiklus, apgadino pastato sieną, kitas buvo užrėmęs laiptinės duris. Gyventojai džiaugėsi, kad plačiašakiai nesužalojo žmonių.

"Miestui tikrai reikia žalumos, tačiau reikia ir tvarkos, gražaus kraštovaizdžio. Praretinus želdinius vaizdas tampa patrauklesnis. Negalime laukti, kol atsitiks nelaimė. Juk nesugalvojame ir šiaip nevažiuojame kirsti medžių. Darome, ką privalome daryti. Tačiau dabar visi yra tapę medžių specialistais", – ironizavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
Kas pjauna sveikus medžius - rupūžės ir nekitaip

Savivalda vagia tik sveikus medžius

Savivalda vagia tik sveikus medžius portretas
Blogus palika kad kristu. Taip far kas met. Gauna didelius pinigus ir sau premijas rašo

?

? portretas
zmones baigia is proto iseit aikit y miskus ir sedekit tarp tu medziu
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių