Gyventojai kviečiami teikti prašymus dėl paramos maistu

  • Teksto dydis:

2017 metais Klaipėdos miesto gyventojai ir toliau galės gauti paramą maistu iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo.

 

Asmenys, anksčiau gavę paramą maistu bei norintys šią paramą gauti ir 2017 metais, turi pateikti naujus prašymus.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyrius primena, kad teisę gauti paramą maistu iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo turi nepasiturintys gyventojai, gaunantys socialines pašalpas ir socialinę paramą mokiniams, globojami šeimose vaikai ir asmenys nuo 18 metų, kuriems paskirta globos (rūpybos) išmoka, bei tie, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (153,00 Eur).

Taip pat teisę gauti paramą maistu turi ir nepasiturintys Klaipėdos miesto gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui yra didesnės nei 1,5 VRP dydžio, bet neviršija 2 VRP dydžių (204,00 Eur), jeigu bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų:

* yra neįgalus ar sukakęs senatvės pensijos amžių asmuo;

* augina vaiką (vaikus);

* patiria socialinę riziką ir kreipimosi metu yra socialinės priežiūros paslaugų gavėjas (gyvena savarankiško gyvenimo namuose, nakvynės namuose ar krizių centruose, gauna laikino apnakvindinimo, socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo, intensyvios krizių įveikimo pagalbos, psichosocialinės pagalbos paslaugas);

* yra prieglobsčio prašytojas arba gavęs prieglobstį Lietuvos Respublikoje.

Klaipėdos miesto gyventojų prašymai dėl paramos maistu priimami Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio (Vytauto g. 13, tel. (8 46) 41 08 40 ir Laukininkų g. 19A, tel. (8 46) 32 46 96) informacijos kabinetuose.

Paramos maistu produktai Klaipėdoje dalijami Labdaros ir paramos fonde „Maisto bankas“, adresu Sandėlių g. 56 (buvusios Šilutės pl. prekybos bazės teritorijoje).

Informacija apie maisto produktų atsiėmimą teikiama „Maisto bankas“ telefonu (8 46) 34 13 38, darbo dienomis 10.00–13.00 val.

Asmenims, kurie du kartus iš eilės neatsiima maisto produktų arba pasikeičia jų pajamos, šeimos sudėtis, išvykus gyventi į kitą savivaldybę, valstybę ir kt., paramos teikimas nutraukiamas, o dėl paramos maisto produktais jie turi kreiptis iš naujo.


Šiame straipsnyje: parama maistuKlaipėdaprašymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių