Gyventojai sukilo prieš taksistus

Klaipėdiečiai iš Žvejų gatvės užsimojo išginti taksistus, nes jie esą kelia tokį triukšmą, jog naktimis negalima miegoti.

Žvejų gatvės gyventojams atstovaujanti Lilija Petraitienė miesto politikų jau ne pirmą kartą prašė padėti sutramdyti taksistus.

„Kai Žvejų gatvėje pradėjo veikti keli nauji barai, mums tapo nebeįmanoma gyventi. Naktimis triukšmas sklinda ne tik iš tų barų, bet ne ką mažesnį kelia ir taksistai. Prie barų išsirikiuoja koks dvidešimt automobilių, jie dažnai būna su įjungtais varikliais, todėl ne tik kelia triukšmą, bet ir smardina“, - problemas vardijo L.Petraitienė.

Savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis teigė, jog su policijos pareigūnais buvo nuvykę į Žvejų gatvėje. Konstatuota, jog problema dėl taksi išsispręs, kai bus pastatytas po darbo valandų stovėti gatvės pusėje prie barų draudžiantis ženklas. Tačiau jį pastatyti leisti turi Saugaus eismo komisija.

„Žinoma, kad komisijoje nagrinėsime šį klausimą, bet reikia, kad gyventojai parašytų argumentuotą prašymą. Vieną raštą ir žmonių jau buvome gavę. Tada susitikome su taksi atstovais, jie prižadėjo, kad ten nebestovės, tačiau, matyt, nori privažiuoti kuo arčiau klientų“, - svarstė savivaldybės Transporto poskyrio vedėjas Rimantas Mockus.

Tačiau jis svarstė, ar stovėti draudžiantis ženklas išspręstų problemą, nes esą jis gali sukelti nepatogumų ir patiems gyventojams.


Šiame straipsnyje: taksitaksistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių