Gyventojams užkliuvo vieta iškyloms

Klaipėdiečiams klausimų sukėlė iškylų vieta, kurią numatyta įrengti atnaujintame Malūno parke. Manoma, kad dėl jos gali kilti netvarka. Savo pastabas išreiškė ir žvejai, kurie baiminasi netekti žūklės vietų.

Visuomenei pristatytas Malūno parko teritorijos sutvarkymo techninis projektas, kurį rengia konkursą laimėjusi įmonė „Ademo grupė“ jungtinėje veikloje su mažosios bendrijos „Pupa – strateginė urbanistika“ atstovais.

Malūno parko atnaujinimo idėja nepakito. Parke bus siekiama suderinti ir aktyvaus, ir ramaus poilsio zonas, natūralią gamtą.

Centrinėje dalyje vyraus ramybė, gamta. Pietinėje zonoje atsiras įvairių pramogų. Tiesa, kai kurių priemonių atsisakyta.

Pavyzdžiui, numatyta įrengti mažiau tiltelių, tačiau išliks tas, kuris ves iš vieno tvenkinio kranto į kitą. Atsisakyta kai kurių su vandens sportu susijusių pramogų.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė atskleidė, kad pristatymo metu diskusijų kilo dėl iškylų vietos, kur numatyta pastatyti suolus, stalus, šašlykinę.

Nors mieste tokių vietų trūksta, baiminamasi, kad čia gali vyrauti netvarka – erdvė trauks girtuokliaujančiuosius, bus šiukšlinama. Projektuotojai pabrėžė, kad aplinka bus sutvarkyta, o tai žmones įpareigos pasitempti. Be to, saugumą užtikrins įrengtos kameros, žadama sutvarkyti ir apšvietimą.

„Kai aplinka sutvarkoma, ir žmonės kitokie pradeda rinktis“, – pažymėjo vedėja.

Pristatyme dalyvavę žvejai baiminosi, kad kai kuriose vietose per arti tvenkinio bus pasodinta gluosnių, o šie trukdys užmesti meškeres. E.Jurkevičienė pripažino, kad, dar prieš rengiant projektą, niekas net nekalbėjo apie vietų žvejams įrengimą. Dabar jie nori kuo daugiau vietos.

Pabrėžiama, kad Malūno parke bus pašalinti tik sergantys, stelbiantys kitus, vargstantys dėl prasto grunto medžiai.

„Želdiniams skiriame didelį dėmesį. Nė vienu atveju nėra taip, kad ateiname ir viską specialiai be priežasties nušienaujame. Tačiau žmonėms kažkodėl atrodo, kad yra kitaip“, – apgailestavo vedėja.

E.Jurkevičienė pabrėžė, kad iš karto sutvarkyti visų želdinių negalima. Specialistai pateiks rekomendacijas 20 metų.

„Dabar bus kažkas išgenėta, sergantys ar virstantys medžiai pašalinti. Po 5–7 metų vėl reikės imtis būtinų darbų. Parkas – gyvas organizmas. Jį reikia nuolat prižiūrėti“, – pabrėžė vedėja.

Nuo Mokyklos ir Tilžės gatvių sankryžos pusės planuojama įrengti paaukštintus šlaitus ir juos apsodinti želdiniais. Siekiama, kad parkas būtų atskirtas nuo gatvės, triukšmo ir taršos.


Šiame straipsnyje: Malūno parkasparkasiškylos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugui

Mindaugui portretas
Kaip pažvejojantis trinyčių prūde, atsakingai pareiškiu, kad žvejai ten šiukšlių nerenka. Nei vienas.

mda

mda portretas
Žvejai gali žvejoti kiek lenda. Jei jiems trukdo kiti žmonės ar medžiai, čia pačių žvejų problema. Jau prie žvejų tikrai nereikia taikstytis. Pats aistringas žvejys ir teigiu kad dėl poros žvejų prie trinyčių prūdo, nedera paminti visuomenės poreikių.

Vėtra

Vėtra portretas
Ne mieste laužus kūrenti. Sutvarkys , trinkelėmis išklos, medžius iškirs, paukščius sunaikins, po prūdą motociklai lakstys . Nu, tada gal ir laužus bus galima kūrenti. O ką daugiau ten beveikti ?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių