Gyventojų ramybę drumsčia taksi

Vieno Klaipėdos daugiabučio namo gyventojus naktimis iš lovų verčia taksi paslaugas teikiantis kaimynas. Vyras užsakymų laukia namie, gavęs iškvietimą sėda į automobilį, išskuba, po kiek laiko grįžta, ir vėl ratas sukasi iš naujo. Gyventojai guodėsi, kad toks "marširavimas" vyksta visą naktį, todėl jie priversti kęsti triukšmą.

Prie laiptinės – kliūtis

Pietinėje miesto dalyje esančio daugiabučio namo gyventoja pasakojo, kad taksi paslaugas teikiantis kaimynas rūpesčių kėlė kurį laiką.

"Negalime normaliai išsimiegoti. Visą naktį tik ir girdi, kaip automobilis išvažiuoja, grįžta. Burzgia variklis, trankomos durys. Marširuoja pirmyn atgal. Ypač savaitgaliais. Patogu sėdėti namie šiltai ir priiminėti užsakymus. Nerūpi, kad kenčia kaimynai. Negali prasiverti langų ir prasivėdinti patalpų", – piktinosi moteris.

Klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad labiausiai dėl kaimyno taksi teikiamų paslaugų kenčia pirmo ir antro pastato aukštų gyventojai. Kitus triukšmas pasiekia ne taip stipriai.

Gyventojams užkliuvo ir tai, kad taksi pastatoma po langais, prie pat įėjimo į laiptinę.

"Matyt, taip patogiau. Nereikia eiti toli iki automobilio. Stovi šalia", – spėjo moteris.

Pasak gyventojos, prie pat laiptinės durų pastatyta mašina gali sukelti rūpesčių. Jei įvyktų nelaimė, prie namo negalėtų privažiuoti greitosios medicinos pagalbos ar kitos tarnybos automobilis.

Kodėl kiemas turi virsti taksi būstine?

"Ar taip galima elgtis? Juk pagal taisykles prie įėjimo į laiptinę galima tik sustoti, o ne laikyti mašiną. Juolab kad kitoje gatvės pusėje yra daug vietos. Galėtų ten stovėti, kur niekam netrukdytų, ir dirbti. Kodėl kiemas turi virsti taksi būstine?" – klausė moteris.

Trūksta tik vilkiko

Klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad šalia daugiabučio namo esanti žemė priskirta namui, įteisinta.

Gyventojai yra įsirengę užkardą, kad į kiemą neįvažiuotų svetimi.

Pakabintos ir informacinės lentelės, kad valda – privati, pašaliniams įeiti draudžiama.

Pasak moters, pirmyn ir atgal važinėjantis taksistas neretai palieka pakeltą užkardą, kuris tampa lengvu vėjo "grobiu".

Klaipėdietė tvirtino, kad veikiausiai dėl tokio neatsakingo kaimyno elgesio nepigiai kainavusį įrenginį dažnai tenka remontuoti.

Gyventoja pasakojo, kad bandyta su taksi vairuojančiu kaimynu kalbėtis, tačiau šis esą nebendrauja.

"Su tokia problema buvome susidūrę prieš porą metų. Tada skambinau ir į taksi įmonę ir apie problemą kalbėjome gyventojų susirinkime. Kaimynas buvo aprimęs, tačiau vėliau viskas vėl iš naujo prasidėjo. Dabar kelias savaites ir ramu, bet nežinosi, kada vėl bute įkurs savo būstinę, o kaimynai turės klausytis naktimis burzgiančių variklių ir durelių trankymo", – pasakojo moteris.

Anot klaipėdietės, suprantama, kad vyras gyvena name ir turi teisę prie jo palikti savo automobilį, tačiau abejonių kelia tai, ar savo namus galima paversti iškvietimų priėmimo būstine.

"Matyt, jis jaučiasi gudresnis už kitus. Mūsų name gyvena daug vairuotojų. Kas būtų, jei šie visi atvairuotų savo darbo mašinas į kiemą ir sustatytų po langais? O jei koks nors vienas vairuotų vilkiką ir norėtų čia jį laikyti?" – klausė moteris.

Įjungti variklį – ne pažeidimas

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, panašių nusiskundimų pastaruoju metu nėra sulaukta.

"Jei gautume pranešimą, aiškintumėmės situaciją, atliktume tyrimą. Reikia įsitikinti, ar vairuotojas iš tikro kelia triukšmą. Paprastai automobilio variklio įjungimas nebūna toks triukšmingas, kad viršytų normas. Juk kiekvienas žmogus gali ateiti, įjungti mašiną ir išvažiuoti. Nesvarbu, ar diena, ar naktis. Čia nėra nieko neleistino. Tačiau, jei tai vyksta dažnai arba ilgai burzginama mašina, tuomet kitas klausimas. Reikia išsiaiškinti visas aplinkybes, surinkti įrodymus", – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ji

Ji portretas
Daugiabutis juk yra kas cia kam nepatinka.nama nusipirkit ramu bus.senmerge turbut negai uzmigt

xx

xx portretas
jauni negali suprasti moters skundo, nes jei jie nemiega, tai su ausinėm gyvena, pastoviai bumčikus klausosi, o kai nusiima ausines, tai kiti garsai jiems labai švelnūs..o kai pasens , jiems nebus problemos, kai tai moteriai, nes jie jau bus apkurtę nuo savų ausinių.. o kad iš savivaldybės dama įsitikintų, kad naktį labai girdisi visi garsai, reikėtų jai po langu kelias naktis įtaisyt panašų taksistą..

tuo pačiu

tuo pačiu  portretas
norisi paklausti , ką veikia tie riogsantys griozdai Daržų g. stadijonėlyje ? Gal vėl žadama vasaros naktimis girdyti liaudį ir leisti primenančią satanistines orgijas "muziką", Ką į tai gali pasakyti įstaiga , kuri išdavė leidimą tokiai betvarkei ?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių