Gyventojų ramybę trikdo gaidžiai

Klaipėdiečių į savivaldybę rašomi skundai gali ir nokautuoti. Žmonės skundžiasi ne tik šunimis, katinais ar gėlynuose auginamais burokais, bet ir balandžiais, religiniais fanatikais, kinų hieroglifais. Dar baisesnis dalykas kai kuriems – anksti rytais kamuojantis gaidžių giedojimas.

Reikalavo gelbėti nuo giedorių

Ko gero, Klaipėdos savivaldybės valdininkų būryje labiausiai miestiečių bėdas jaučia Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Juos kasdien pasiekia pluoštas klaipėdiečių skundų.

Sulaukiama ir nemažai skambučių, kai žmonės gyvai reiškia pasipiktinimą gyvenimo negerovėmis ir prašo šias problemas išspręsti.

Dauguma nusiskundimų yra pagrįsti ir visiškai rimti.

Tačiau būna dienų, kai pilką savivaldybės darbuotojų kasdienybę paįvairina netikėti pareiškimai bei reikalavimai nedelsiant imtis priemonių ir nubausti kaltuosius.

Kartais tokių pareiškimų siužetai valdininkus ne tik nustebina, bet ir pribloškia.

Viena tokių netikėtų nusiskundimų temų yra susijusi su naminiais paukščiais mieste, dažniausiai – vištomis bei gaidžiais.

"Mano kaimynas nusipirko gaidį, kuris pradeda giedoti ir pažadina visus daugiabučiame name gyvenančius žmones apie penktą valandą ryto ir neleidžia mums miegoti. Padėkite, gelbėkite mus nuo gaidžio, prašome užtikrinti ramybę nakties miego metu", – rašė vieno namo gyventoja.

Sklype sulesė gėles?

Kaimynų kieme laikomas vištų pulkas su gaidžiu susilaukė ir Aušrinės gatvėje gyvenančių klaipėdiečių pykčio.

Jie irgi prašė tramdyti anksti ryte pragystantį gaidį, nes savo šaižiu balsu paukštis trukdo daugiabučio namo gyventojų poilsį.

Dar vienas vištų nemėgstantis ir pajūryje namą turintis klaipėdietis apskundė naminių paukščių šeimininką teigdamas, kad sparnuočiai vaikštinėja po jo sklypą ir lesa gėles.

Susiruošę patikrinti šiame laiške nurodytų faktų savivaldybės darbuotojai išvydo idilišką vaizdelį: pro šeimininko paliktus atvirus kiemo vartelius būrys vištyčių ištrepsėjo į čia pat esantį miškelį ir taikiai po jį vaikštinėdamos lesiojo ką rasdamos.

Skundo tikrintojams nebuvo panašu, kad taip pažeidžiamos kažkurio kaimyno teisės.

Tarpusavyje šį sparnuočių pulką praminę Melnragės laukinėmis vištomis savivaldybės darbuotojai pasistengė užglaistyti kaimynų konfliktą.

Pasipiktino įžūliu balandžiu

Klaipėdiečių pyktį kelia ne tik naminiai paukščiai, dalis jų nemėgsta ir laukinių sparnuočių, o pirmiausia – balandžių.

Vieną pilnaties dieną beveik visais savivaldybės telefono numeriais skambino įpykusi moteris.

Kai rado pasiryžusį ją išklausyti žmogų, moteris išsiliejo. Ji piktinosi kalbėjusi su ne vienu valdininku, bet nė vienas nepažadėjęs jai padėti paprastu reikalu.

Esą klaipėdietė stoviniavusi autobusų stotelėje, kai įžūlus balandis apdergė ją nuo stotelės paviljono stogelio.

Moteris labai rimtai aiškino, jog ne kas kitas, o savivaldybės darbuotojai privalo pasirūpinti, kad balandžiai taip nebesielgtų.

Visiškai ramiai išklausęs moters skundą valdininkas pažadėjo asmeniškai išbaidyti balandžius ir užtikrinti jos bei kitų autobusų laukiančių žmonių saugumą.

Panašių pageidavimų turėjo vieno daugiabučio namo pirmininkė.

Ji pranešė, kad bendrojo naudojimo balkone apsigyveno balandžiai, jie visur dergia, o jų išmatos drimba nuo balkonų žemyn.

"Moteris, ko gero, norėjo, kad savivaldybės darbuotojai ateitų kuopti daugiabučiame name susikaupusio paukščių mėšlo, nes skambino į Viešosios tvarkos skyrių. Turbūt jai pasirodė, kad šio skyriaus darbuotojai tuo ir užsiima. Teko jai priminti, kad namo gyventojai yra ir bendrojo naudojimo patalpų bendraturčiai, o pirmininkė turi užtikrinti švarą ir tvarką, priešingu atveju būtent mūsų skyriaus darbuotojai gali jai skirti baudą", – pasakojo Administracinių pažeidimų tyrimo poskyrio vyriausiasis specialistas Vigantas Danilavičius.

Moteris, ko gero, norėjo, kad savivaldybės darbuotojai ateitų kuopti daugiabučiame name susikaupusio paukščių mėšlo.

Katinai per garsiai staugia

Ne mažiau aistrų tarp kaimynų kyla dėl kačių.

Kartą Klevų gatvės gyventoja apskundė kaimynę, kuri panaudotą kačių kraiką iškratė kieme ant tako. Ji taip daranti jau seniai ir nuolat.

Vaikščioti per kačių išmatas – nemalonu ir nehigieniška.

Skundo autorė prisipažino, kad situacija ne tik nemaloni, bet ir delikati, mat moteris nenori pati bartis su greta gyvenančia kaimyne.

Todėl ir paprašė valdininkų jos neišduoti, nes žino, jog ši kačių mylėtoja gali ne juokais užsirūstinti.

Debreceno gatvėje gyvenanti klaipėdietė apskundė vienu aukštu aukščiau gyvenančius kaimynus, kurie namuose laiko kelis katinus.

Esą šie gyvūnai vakarais ir naktimis lakstydami ir staugdami kelia triukšmą ir neleidžia ilsėtis bei migdyti vaikus.

Įsiutino religinė fanatikė

Kauno gatvės vieno namo gyventojai apskundė nesveikai religingą savo kaimynę, kuri aprašinėjo religinio turinio tekstais skelbimų lentos rėmą, skydinių dureles ir kitas bendrojo naudojimo vietas.

Gyventojai piktinosi, kad nuolat tenka valyti šiuos užrašus, o jų ir vėl atsiranda.

Kaimynai prašė moters taip nebesielgti, bet šiuos tekstus ji kaskart atnaujina vis didesnėmis raidėmis.

Kaimynų pyktį didino ir faktas, kad laiptinė buvo neseniai suremontuota, o gražiuoju susitarti su religine fanatike nesisekė.

Būta ir pilietiškų klaipėdiečių skundo dėl nesuprantamų užrašų pačiame miesto centre.

Skundo autorius piktinosi Herkaus Manto gatvėje, šalia knygyno, atsiradusios kavinės reklama.

Esą visa tai parašyta kinų hieroglifais, kurių nė vieno neįmanoma suprasti.

Klevų gatvės gyventojai apskundė vieną senyvo amžiaus moterį, kuri sukasė žolyną ir pavertė jį savo daržu.

"Ši moteris jau trečius metus varpo žemę, kur sugalvoja, naikina žolynus prie gatvės valstybinėje žemėje, augina ten kopūstus, burokus ir kitas daržoves. Minėta pensininkė vairuoja automobilį, turi savo sodo sklypą už miesto. Užuot ten auginusi daržoves, ji tai daro prie pat gatvės ir parduoda jas prie parduotuvės, taip nuodydama žmones, nes prie gatvės auginti augalai yra nevalgomi", – piktinosi gyventojai.

Tualetas virto būstu

Klaipėdiečių pasipiktinimą sukėlė ir benamiai, okupavę Sąjūdžio parke ir aikštelėje prie naujosios perkėlos įrengtus neįgaliesiems skirtus biotualetus.

Valkatos atsitempia į tualetus savo mantą, užsidaro ir nieko neįleidžia.

Iš pirmo žvilgsnio komiška situacija yra visai rimta, gamtos prispirtas žmogus jaučiasi nepatogiai besilauždamas į žmogaus namais tapusią išvietę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o jo tikėjotės?

o jo tikėjotės? portretas
kaimo žmogus apsigyveno mieste ir atsivežė gaidį :), jam jis reikalingas, kaip oras :), kad giedodamas rytais gimtinę primintų :), ir čia ne didžiausia bėda, žmogus iš kaimo gali sumanyti ir bulvių po langais pasisodinti, jis gi įpratęs ir su žeme draugauti :)

Svieto pabaiga...

Svieto pabaiga... portretas
Gydyti tuos išminčius, dirbančius neva labai atsakingus darbus, kuriuos gaidžiai pakelia anksti, o katinai nuo vakaro neleidžia užmigt. Nejuokinkite svieto, Klaipėdos gyventojai visi yra kilę iš kaimų, neįskaitant imigrantų iš trečių šalių ir pavirtusiai ale dideliais miestiečiais. Klyksmai mergelių per naktis ir baubimas vyriukų :) :) :) populiarinant kamasutrą tikrai, kad nieko nepabudina. Pijokai myžantis prie konteinerių, dergiantys, šikantys kur papuola, geriau nei senukas su šuniuku, prie smėlio dėžės. Pasiklausykite kaip šneka ir kaip elgiasi jūsų sterilūs, idealūs vaikai kai vieni gatvėje. Man rodosi, kad trūksta pakantumo, mandagumo mums visiems, tai lietuvio kaimiečio bruožas visame kame matyti blogį tik ne savyje.

apie meilę ...

apie meilę ... portretas
gyvenu daugiabutyje , o mūsų kieme yra vaikų žaidimo aikštelė , kurioje žaidžia būrys miestiečių vaikų . Deja jau kurį laiką matau garbaus amžiaus senjorą TOJE AIKŠTELĖJE išvedžiojančią savo šuniuką , net ne mūsų namo gyventoją . Vieną rytą pagalvojau - atsitiktinumas , bet kiek dabar matau - tai jos maršrutas . Aš labai norėčiau mylėti tą ponią ir jos šunelį , bet aš myliu savo vaiką , kuris toje aikštelėje žaidžia , todėl tos ponios prašysiu nevedžioti aikštelėje šuns. Tai aš būsiu bloga , o ponia bus mylinti ir gera ? Manyčiau reikia gerbti ir kaimynus , o ne tik savo šunis , kates ir gaidžius bei jausti atsakomybę už savo gyvenamą aplinką . Yra labai šaunių mano namo kaimynų , kurie per kiemą bėgte perbėga, kad tik šunelis nepridirbtų , o jei ką ir surenka , tokiems aš šypsausi ir myliu jų augintinius .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių