Gyventojus nustebino raudoni stulpai

Miesto centre vienas po kito ėmė dygti raudoni, maždaug dviejų metų aukščio stulpai. Vienur – ant šaligatvių, kitur – ant žaliųjų vejų.

"Nesuprantu, kada ir kam tuos stulpus stato. Darbininkų nesimato, o atramų vis daugėja. Gal naktį dirba", – svarstė vienas miesto centre gyvenantis klaipėdietis.

Vyras atkreipė dėmesį, kad kai kuriose vietose stulpai įkurdinti, galima sakyti, šaligatvio viduryje.

Paaiškėjo, kad ant atramų bus sumontuoti ženklai, nurodysiantys gatvės pavadinimą ir kryptį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė teigė, kad į žemę suleisti stulpai jau buvo apžiūrėti.

"Gal ir tikrai daugokai jų pastatyta. Jau pasakėme, kad dalį panaikintų ir kiekvieno stulpo vietą suderintų su mumis. Rangovai labai skubėjo atramas sumontuoti, kad nepašaltų, nes negalės dirbti, ir persistengė", – komentavo vyriausioji specialistė.

M.Enciutė pabrėžė, kad istorinėje miesto dalyje trūksta vietos. Pastebima, kad kai kur galima ant vienos atramos sumontuoti du ženklus ar juos pakabinti ant namo.

Nors darbus atliekanti įmonė jau turi pasigaminusi ženklus, pirmiau turės panaikinti nereikalingus stulpus, suderinti ženklų vietas su savivaldybe.

Informacinės kelių ženklų sistemos projektui buvo pritarta 2007 m. Įgyvendinti jį numatyta etapais – centrinėje, šiaurinėje, pietinėje miesto dalyse.

Iki 2009 m. ženklai buvo sumontuoti pietinėje miesto pusėje ir dalyje šiaurinės.

Buvo patvirtintas ir dar vienas projektas – vizualinės informacijos bei komercinių nuorodų. Pasak M.Enciutės, nuspręsta, kad senamiesčiui labiau tiktų raudonos spalvos ženklai, kurie buvo numatyti pastarajame. Būtent tokie ir montuojami.

Jie ne tik skiriasi savo spalva, bet viršuje yra ir akcentas – Klaipėdos miesto herbas.

Likusioje miesto dalyje išliks tradiciniai mėlyni informaciniai ženklai. Būtent tokių daug yra pietinėje miesto dalyje, nors galima pamatyti ir šiaurinėje.

Per kelerius metus planuojama informacinius ženklus įkurdinti visame mieste.

"Daugiausia jų reikia centrinėje ir šiaurinėje miesto dalyse. Tačiau reikės peržiūrėti ir pietinę. Šiemet daug nepadarysime. Senamiestyje, kuriame trūksta vietos, procedūros užtrunka, jas reikia derinti", – tvirtino vyriausioji specialistė.

Preliminariais skaičiavimais, pastatyti informacines nuorodas visame mieste, kur jų trūksta, atsieis 132 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

menki juokai, viskas rimtai

menki juokai, viskas rimtai portretas
Senamiestyje stulpas prie stulpo. Po 4 vienoje gatvėje. Tai bus gatvių pavadinimų prirašyta: į kairę Daržų, į dešinę nepatikėsite bet irgi Daržų, už sankryžos nepasiklysite stulpelis - toliau taip pat Daržų gatvė :D

ir vėl kaip visada pas mus Klaipėdoje

ir vėl kaip visada pas mus Klaipėdoje portretas
Kuriems galams reikalingi ties griozdiški stulpai? Ir vėl valdžia neatsiklausė žmonių. Jai vėl reikia "įsisavinti" pinigus.

Kazys

Kazys portretas
Tai dar nesupratote ,kodėl statomi brangūs spalvoti stulpai? Tai kur dėti tuos 132 tūkst. Eurų? Kuo didesnė suma, tuo daugiau nubyrės. Darželių auklėtojoms pinigų nėra, mokytojams atlyginimus į prieškrizinę būklę gražinti negali, neįgaliems, neturtingiems vaikučiams pinigų nėra, - pensininkai po 2 Eur.šelpia, bet tūkstančiams stulpų pinigų į valias, nors tie senieji stulpai visiškai geri ir neseni.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių