H. Žalandauskas – tikro jūrininko etalonas

Klaipėdietis jūrų kapitonas Henrikas Žalandauskas – trečiasis pretendentas į Metų jūrininko titulą. Didžiausio Lietuvos kelto "Victoria Seaways" vadą kolegos gerbia ir vertina už jo patirtį bei kompetenciją.

Klaipėdietis jūrų kapitonas Henrikas Žalandauskas – trečiasis pretendentas į Metų jūrininko titulą. Didžiausio Lietuvos kelto "Victoria Seaways" vadą kolegos gerbia ir vertina už jo patirtį bei kompetenciją.

Nacionalinis kadras

H.Žalandauskas savo jūrinės karjeros pradžią skaičiuoja nuo 1980-ųjų, kai pabaigė studijas Leningrado admirolo S.A.Makarovo aukštojoje jūreivystės mokykloje.

"Buvo sovietiniai laikai, atvažiavau ten mokytis kaip nacionalinis kadras. Grįžęs į Lietuvą ėmiau dirbti bendrovėje "Lietuvos jūrų laivininkystė". Darbavausi linijiniuose laivuose", – pasakojo jūrų kapitonas.

H.Žalandauskas kilęs iš Šiaulių. Jis teigė, jog jūrinės profesijos pasirinkimui įtakos turėjo jo dėdė, kuris žvejybiniuose laivuose dirbo vyriausiuoju mechaniku. Giminaitis Henriką jūra "užkrėtė" dar vaikystėje.

Pretendentas į titulą pripažino, kad jūroje yra buvę pačių įvairiausių nutikimų, tarp jų ir sudėtingų. Tačiau kapitonas džiaugėsi, kad jam vadovaujant laivui tragiškų incidentų išvengti pavyko. Šiuo metu jis vadovauja kompanijos "DFDS Seaways" keltui.

Pasižymi profesionalumu

H.Žalandauskas sėkmingai organizavo danų žvejybinio laivo gelbėjimo operaciją. Kompanijos "DFDS Seaways" vykdantysis direktorius Jonas Nazarovas neabejojo, jog kapitonas yra šios profesijos etalonas.

"Laivas yra savotiškas pavojaus objektas. Kaip transporto priemonė jis yra rizikingas ir gali sukelti pavojų kitiems. Dėl šios priežasties kapitonui laive suteikta daug galių, atsakomybės. Be visų profesinių ypatybių H.Žalandauskas turi ir nepriekaištingų asmeninių savybių, kurios – tarsi prieskoniai geram patiekalui", – jūrininką gyrė J.Nazarovas.

H.Žalandauską kolegos apibūdina lyg pionierių, kuriam dažniausiai tenka stoti prie bendrovės naujai įgyto laivo šturvalo.

"Šis žmogus – profesionalus, kompetentingas ir išprusęs kapitonas. O tai daro įspūdį. Jis mėgsta bendrauti su kolegomis ir nevengia dalytis įspūdžiais bei įgytomis žiniomis", – pabrėžė bendrovės "DFDS Seaways" rinkodaros ir pardavimų keleiviams vadovas Vaidas Klumbys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Svarbu ne titulas,o tai, kas išlieka pabendravus su šiuo žmogumi, palikęs didelį įspūdį. H. Žalandauskas išmanantis savo darbą, ir tikrai vertas būti viešai pagerbtas, kaip kompetentingas, pavyzdingas Kapitonas!

Ar

Ar portretas
čia tas pats DFDS kur nupirko visus valstybinius keltus sulinijomis užvieno kelto kainą?Prieš tai susiremontavęs, atnaujinęs ką reikia,o remonto skolas irgi palikęs visai apiplėštai Lietuvos Laivininkystei?

jurininkas

jurininkas portretas
duokit pagaliau Henrikui ta titula,jis jo vertas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių