Hibridinių mašinų savininkai už įvažiavimą į Neringą nemokės

Atvykusieji į  Neringą elektromobiliais ir lengvaisiais hibridiniais automobiliais (iki 2 litrų darbino tūrio) bus atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti į valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją.

Neringos savivaldybės taryba nusprendė atleisti šias transporto priemones nuo vietinės rinkliavos rugsėjo 16 - 22 dienomis ir taip prisidėti prie Europos judriosios savaitės minėjimo.

Elektromobiliu ar hibridiniu automobiliu važiuojantis asmuo Alksnynės ar Nidos kontrolės posto kasininkui turės pateikti mašinos registracijos liudijimą,  jei parametrai (darbinis tūris ir degalų tipas arba galios šaltinis) atitiks numatytus reikalavimus, į Neringos savivaldybės teritoriją jis galės patekti nemokamai.

Elektromobiliai ir hibridiniai automobiliai mažiau ar išviso neteršia oro, taip pat skleidžia minimalų triukšmą, todėl asmuo, važiuojantis tokiu automobiliu prisideda prie aplinkos taršos mažinimo.

Dėmesys aplinkai draugiškiems automobiliams skiriamas ir kitose šalyse. Lengvatos pažangiai mąstantiems automobilininkams numatytos Estijoje - Talino ir Tartu centre tokias mašinas galima nemokamai statyti mokamose aikštelėse.


Šiame straipsnyje: Europos judrioji savaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių