Į atsargą išleistas flotilės admirolas K. Macijauskas

  • Teksto dydis:

Kovo 12 d., sukakus nustatytam amžiui, į atsargą išleistas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas.

Vienas profesionaliausių  Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų karininkų flotilės admirolas  K.  Macijauskas Lietuvos kariniame laivyne tarnavo nuo pat 1992 metų.  Dvi kadencijas Karinėms jūrų pajėgoms vadovavęs admirolas ypač daug prisidėjo kuriant šias pajėgas ir siekiant jų tarptautinio pripažinimo.

„Flotilės admirolas K. Macijauskas – vienas iš didžiausią patirtį turinčių Karinių jūrų pajėgų karininkų, joms vadovavęs net keturiolika metų. Jo asmeninis indėlis į Lietuvos kariuomenės stiprinimą, ypač jūrinių pajėgumų vystymą, yra didžiulis. Kariuomenės vadovybės vardu nuoširdžiai dėkoju jam už ilgametę garbingą ir sąžiningą tarnybą“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas  leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Flot. adm. K. Macijausko vadovavimo Karinėms jūrų pajėgoms metu buvo sėkmingai vykdoma laivyno atnaujinimo programa, įsigyti šiuolaikiški priešmininiai ir patruliniai laivai, svarbūs Lietuvos suvereniteto jūroje užtikrinimui ir NATO įsipareigojimams vykdyti, išplėtotas bendradarbiavimas su NATO sąjungininkais.  Vadovaujant K. Macijauskui Lietuvos kariniai laivai sėkmingai dalyvavo NATO nuolatinės parengties priešmininės kovos grupėje, buvo sistemingai gerinamas kovinio pasirengimo lygis. Flot. adm. K. Macijauskas buvo vertinamas ir tarp sąjungininkų bei partnerių, buvo išrinktas Europos valstybių karinių jūrų pajėgų vadų forumo dekanu.

K. Macijauskas pradėjo tarnauti besikuriančiame Lietuvos karo laivyne 1992 m., Mokymo centro viršininko pereigose. 1994–1995 m. karininkas tobulinosi JAV Karinių jūrų pajėgų štabo koledže, 1997-1999 m. vadovavo Jūrų pakrančių stebėjimo tarnybai, 1999-2008 m. ir 2010-2015 m. vadovavo Lietuvos kariuomenės Karinėms jūrų pajėgoms. Flotilės admirolo laipsnis jam buvo suteiktas 2005 m. vasario 16 dieną.

Flotilės admirolas 2004 m. yra baigęs NATO gynybos koledžą Romoje, 2008-2010 m. vadovavęs tuometiniam Krašto apsaugos ministerijos Gynybos štabui. Tarnybos pabaigoje, nuo 2015 m. iki išleidimo į atsargą, ėjo Lietuvos nacionalinio karinio atstovo Vyriausiojoje jungtinių pajėgų Europoje vadavietėje (angl. SHAPE) Belgijoje pareigas.

Už tarnybos nuopelnus flot. adm. K. Macijauskas yra apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino II laipsnio medaliu, Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi, Lietuvos Respublikos Prezidento vardiniu ginklu (kardu), Latvijos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų medaliu ir kitais apdovanojimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hahahaha ha haha

Hahahaha ha haha portretas
Guminiu valciu _Ha ha

Daunai

Daunai portretas
Flotilės ? Ir kiek laivu??? Super!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Mama, Macijauskai, ar iki šiol ramiai gyveni nuslėpęs nužudyto kareivėlio aplinkybes. Negi tau buvo svarbiau flotilės admirolo laipsnis, už kareivėlio netekusios motinos ašaras ir kančias.Būk nors dabar laimingas su savo medaliais ir apdovanojimais ir džiaukis, kad tavo juodų darbų iki šiol nesužinojo tau medalius ir apdovanojimus įteikusios institucijos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių