Į Baltijos jūrą nuleistas mokslinių tyrimų laivas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį į Baltijos jūrą nuleistas Klaipėdos universiteto (KU) mokslinių tyrimų laivas.

Klaipėdos universiteto mokslinių tyrimų laivo nuleidimo ceremonijoje dalyvavo ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

„Džiaugiamės dar vieno mokslo ir verslo slėnių projekto startu. Tikimės, kad naujasis mokslinių tyrimų laivas bus naudojamas jūrinėms valstybės reikmėms bei mokslo ir verslo bendradarbiavimui, leis Lietuvai aktyviai dalyvauti tarptautiniuose jūrinių tyrimų projektuose“, – sako švietimo ir mokslo ministras.

Naujasis unikalus Baltijos jūroje mokslinių tyrimų laivas „Mintis“ pasižymi daugiafunkcinėmis jūrinių tyrimų galimybėmis. Klaipėdos universiteto mokslininkai juo galės tirti visus jūros komponentus: tėkmes, vandens fizines ir chemines savybes, biologinius objektus, jūros dugną.

Laivas bus naudojamas tiek moksliniams tikslams, tiek įvairių jūrinio sektoriaus veiklų poreikiams tenkinti: vykdyti jūrinės aplinkos monitoringą, žuvų išteklių tyrimus, reaguoti į taršos incidentus, vykdyti palaidoto cheminio ginklo rajonų taršos monitoringą ir kita. Šis laivas prisidės prie jūrų ūkyje planuojamų stambių infrastruktūros projektų bei padės įgyvendinti ES jūrų politikos siekius.

Naujas mokslinių tyrimų laivas yra sudėtinė Jūrinio mokslo, studijų ir verslo slėnio branduolio kūrimo dalis. Iš viso šiam Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamam ES struktūrinių fondų projektui numatyta apie 65 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
kas cia per nuotraukos? per kazkoki riebalota mobiliako objektyva fotkintos?

Abelis

Abelis portretas
Nuleistas laivas tiesiai i Baltijos jura!!! Ir kaip gi tai ivyko? Buvo naudojamas slaptas kariniu oro pajegu malunsparnis?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių