Į baseiną klaipėdiečiai veržiasi plaukioti už dyką

Klaipėdoje atidarius daugiafunkcį sveikatingumo centrą, netyla diskusijos, kas ir kiek laiko galės naudotis jo paslaugomis nemokamai. Į naują baseiną siūloma veltui įleisti senjorus, neįgaliuosius, sportininkus ir plaukimo veteranų rinktinės narius. Tiesa, senjorų registracija nemokamiems plaukimams šiems metams jau baigėsi.

Atsieis per 126 tūkst. eurų

Sumanymas kai kuriems gyventojams naujame baseine suteikti progą pasiplaukioti veltui Klaipėdos miesto tarybos komitetuose sukėlė aštrių diskusijų.

Senjorams ir neįgaliesiems siūloma leisti nemokamai naudotis baseinu 608 valandas per metus, sportininkams – 8 208, o plaukimo veteranų rinktinės nariams – 504 valandas per metus. Šios asmenų grupės taip pat turės atitikti tam tikrus reikalavimus.

Pirmumo teisė senjorams ir neįgaliesiems bus suteikiama pagal prašymų pateikimo laiką savivaldybės administracijos direktoriaus nustatyta tvarka.

Nemokamas paslaugas teiks "Gintaro" sporto centras ir Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras.

Iš savivaldybės biudžeto tai pareikalaus apie 11,5 tūkst. eurų per mėnesį arba kiek daugiau nei 126 tūkst. eurų per metus.

"O dabar esminis klausimas. Šiuo sprendimu pavedame biudžetinei įstaigai – Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurui – teikti viešąsias paslaugas. Liepos 3-ąją 396 senjorai iš visų Klaipėdos senjorų jau yra suregistruoti, ir registracija nutraukta. Tai kokiai grupei senjorų mes teiksime nemokamą pasiplaukiojimo paslaugą? Ar tai bus išrinktinė grupė? Turiu mintyje, kad tą funkciją Visuomenės sveikatos biuras jau vykdo", – Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje teiravosi Rimantas Taraškevičius.

Nespėjusiesiems teks palaukti

Šio mėnesio pradžioje Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras informavo, kad registracija į 2018-ųjų nemokamus užsiėmimus baseine – baigta.

Visos 396 vietos, skirtos senjorams ir neįgaliesiems, yra užpildytos. Esą nespėję užsiregistruoti į šių metų ciklus senjorai ir neįgalieji galės pakartotinai užsirašyti metų pabaigoje į 2019-ųjų užsiėmimus.

Komiteto nariams natūraliai kilo klausimas, kodėl registracija vyko nė nespėjus pritarti miesto tarybai.

"Visuomenės sveikatos biuras paskelbė registraciją būtent šiai grupei – senjorams. Kodėl tai padaryta dar nepriėmus sprendimo? Todėl, kad koncesijos sutartyje grupės jau buvo nustatytos. Siekiant nuo rugpjūčio 1-osios užtikrinti plaukiojimą, mes paskelbėme, kad žmonės registruotųsi. Šio sprendimo esmė, kad politikai pritartų nemokamai plaukimo paslaugai. Vienas senjoras, aštuonis kartus atbuvęs, galės su tuo pačiu plaukimo pažymėjimu pratęsti savo narystę, tik jau mokamai. Tada iš eilės ateis kiti pensininkai, kurie vėl gaus aštuonis kartus", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Mes šių dalykų nežinome, o jau yra paskelbta, kad registruotųsi.

"Mes šių dalykų nežinome, o jau yra paskelbta, kad registruotųsi", – stebėjosi vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Jos teigimu, objektas neeilinis ir daug kainavęs, todėl svarbu į situaciją žiūrėti rimtai.

Norėtų 30 tūkst. senjorų?

Anot Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco, sunku įsivaizduoti, kad viena biudžetinė įstaiga galėtų aptarnauti 30 tūkst. Klaipėdos senjorų. Jo žodžiais tariant, visiems norintiesiems turėtų būti suteikta galimybė naudotis nemokama paslauga.

Vis dėlto nauja registracija bus skelbiama tik šių metų pabaigoje, nes kitokio būdo sudaryti plaukimo grafiką esą nebuvo.

"Matau, kad šioje vietoje dar yra kur padirbėti, bet mes iš anksto negalėjo numatyti, kiek bus žmonių, norinčių naudotis šia paslauga. Tai naujas dalykas, iš pradžių pasižiūrėkime, kaip seksis", – siūlė uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Kai kurie komiteto nariai neabejojo, kad plaukioti nemokamai norės kur kas daugiau klaipėdiečių, nei yra vietų.

Sprendimo projektui rytoj turėtų pritarti miesto taryba.

Naujasis baseinas lankytojų laukia kasdien nuo 6 iki 22 val. Vienkartinis 3 val. apsilankymas baseine suaugusiajam kainuoja nuo septynių eurų.

Narystės, vadinamųjų abonementų, kainos – nuo 18 eurų. Jos priklauso nuo apsilankymų skaičiaus, pasirinktų paslaugų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to VEL kaip Visada

to VEL kaip Visada portretas
ir vel vatkinis pabezdėjo su savo "...ot prisimenat kaip buvo prie ruso ,tai tikrai buvo geriau ,tada zmogui jokiu problemu nueidavo i profsajungos komiteta ir veliau gaudavo leidima ,i baseina ,tiek ir tiek kada buvo nustatyta valandos..." tokius dalykus atsimena tik tie, kurie laižė okupantui subinę, ale privilegijuoti, dažniausiai stribų ar okupantų palikuonys. Visi kiti, kurių buvo dauguma, kentė nepriteklių ir varvino seilę kai ponai gaudavo tai, kas būdavo deficite, o tais laikais beveik viskas buvo deficite, eilės prie pustuščių parduotuvių.....

to lta

to lta portretas
rimtai, juk lietuvis perka tik akcijinę prekę. Reikėjo padaryti kainą 10 eurų ir pritaikyti visiem nuolaidą . Tiesiog Super idėja

Buhalteris

Buhalteris portretas
Atsiprašau, kaip nemokamai, už visus nemokamus lankytiojus manau sumoka savivaldybė, ty mes mokesčių mokėtojai, tai vadinasi mokėdamas baseine normalus žmogus sumoka dvigubai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių