Į kalėdinę šventę žada kviesti verslininkus iš Vokietijos

Pagyvinti Klaipėdos kalėdinius renginius, kurie miestiečių nuomone būna nykūs, žadama kviesti verslininkus iš Vokietijos. Tokia idėja gimė, uostamiesčiui perduodant memelenderių archyvus.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, kasmet kalbama, kad kalėdinei šventei Teatro aikštėje kažko trūksta.

„Tai eglė per žema, tai šakų per mažai, tai kioskeliai negražūs ir apšiurę, tai prakartėlė neatitinka lūkesčių“, – tvirtino miesto vadovas.

Anot mero, Vokietijoje kalėdiniam miesto papuošimui ir renginių organizavimui skiriamas didžiulis dėmesys. Šioje srityje šalis turi didžiulę patirtį.

„Norime kalėdiniu laikotarpiu į Klaipėdą pakviesti kuo daugiau verslininkų iš Vokietijos. Manau, kad būtų gražus renginys. Šventinė dvasia turėtų vokišką prieskonį. Verslininkai galėtų prekiauti vokišku kalėdiniu karštu vynu, keptomis dešrelėmis. Tikiuosi, kad ši iniciatyva išsirutulios“, – vylėsi vadovas.

Anot V.Grubliausko, taip pat svarstoma, kad savivaldybei priklausančios turgavietės įsigytų patrauklius, universalius namelius, kurie galėtų būti naudojami ir kalėdinių renginių, ir Jūros šventės metu.

„Menant istoriją, prekybininkai, amatininkai visada važiuodavo į Klaipėdos jomarkus. Jie rūpindavosi savo prekėmis, jų kokybe, bet nesukdavo galvos, kur reikės prekiauti. Būdavo vieningos prekyvietės. Šie statiniai suteikė gerokai gražesnį ir tvarkingesnį vaizdą, tvarkos pojūtį“, – pasakojo meras.


Šiame straipsnyje: Kalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ideja

ideja portretas
labai gera mintis noretusi grazios sventes

Bratwurst

Bratwurst portretas
Megstu vokiskas desreles...

Alvydas

Alvydas portretas
"Anot mero, Vokietijoje kalėdiniam miesto papuošimui ir renginių organizavimui skiriamas didžiulis dėmesys. Šioje srityje šalis turi didžiulę patirtį." Tai skirtu tiek pinigu, kiek vokieciai, ir vietiniai specialistai padarytu taip pat, o kad skiria kapeikas, tai ir svente buna tik tokia...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių