Į kapines kursuos daugiau autobusų

Nuo savaitgalio miesto autobusai į uostamiesčio kapines pradės sukti dažniau. Siekiama, kad gyventojams, norintiems sutvarkyti mirusių artimųjų kapus, nekiltų problemų dėl susisiekimo.

Įtakos turės orai

Nuo šeštadienio į kapines dažniau važiuos 11, 18 maršrutų autobusai. Taip pat bus pradėtas organizuoti laikinas papildomas 111 numeriu pažymėtas maršrutas, kuris veža į Lėbartų kapines.

Prognozuojama, kad šį savaitgalį daug žmonių skubės tvarkyti artimųjų kapų. Siekiama, kad nekiltų problemų dėl susisiekimo.

Dažniau į amžinojo poilsio vietas autobusai veš visą savaitę. Savaitgalį prieš lapkričio 1-ąją reisų intensyvumas bus dar labiau didinamas. Be minėtais numeriais pažymėtų transporto priemonių, dažniau važiuos ir 17 maršruto autobusas.

"Manome, kad bene didžiausi srautai vykstančiųjų į kapines susidarys kitą savaitgalį, spalio 29 ir 30 d. Pastarosiomis dienomis autobusų į kapines kursuos dar daugiau", – pasakojo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad šiemet lapkričio 1-oji bus antradienis. Svarstyta, kaip organizuoti viešąjį transportą pirmadienį. Nuspręsta, kad į kapines autobusai dažniau turėtų važiuoti ir šią dieną.

"Srautus prognozuoti sunku. Manome, kad didžioji dalis į kapines keliaus savaitgalį ir lapkričio 1-ąją. Tačiau gali atsirasti norinčiųjų važiuoti aplankyti mirusių kapų ir pirmadienį. Vykstančiųjų skaičiui įtakos turės ir orai", – dėstė vadovas.

Kursuos ilgesne trasa

Daugiausia autobusų į kapines važiuos lapkričio 1-ąją. Skaičiuojama, kad jie sudarys trečdalį visų miesto autobusų. Į Lėbartų kapines jie kursuos kas 5–6 min., į Joniškės – 8–10 min.

Visų šventųjų dieną bus organizuoti dar du papildomi maršrutai – 99, kuris važiuoja iš Jūrininkų prospekto į Joniškės kapines, ir 117, kuris sujungia Joniškės ir Lėbartų kapines.

Keleiviai informuojami, kad 99 maršrutas formuojamas 9 maršruto sąskaita. Dėl to pastaruoju maršrutu autobusai kursuos rečiau.

Be to, visą savaitę 11 ir 111 maršrutų autobusai į Lėbartų kapines važiuos pailginta trasa iki naujos "Ramybės" stotelės. Lapkričio 1-ąją trasa bus įprasta – iki Lėbartų stotelės. Tam įtakos turi gausus individualaus transporto srautas.

Be jau išvardytų autobusų, keleiviai į Joniškės kapines gali nuvažiuoti ir 21 maršruto autobusu. Lėbartų kapines galima pasiekti ir 11A, 11B, 28 ir 29 numeriais pažymėtomis viešojo transporto priemonėmis.

Prireikus – papildomi autobusai

Pasak G.Neniškio, sutarta su vežėjais, kad prireikus jie į darbą paleis papildomų autobusų.

"Pikas yra pikas. Žmonių būna labai daug. Pasitaiko, kad pritrūksta sėdimų vietų. Norime sudaryti keleiviams patogias sąlygas. Tad prireikus kviesime papildomas transporto priemones. Gali tik tekti keliasdešimt minučių palaukti", – tvirtino vadovas.

Daugiausia žmonių į kapines lapkričio 1-ąją tradiciškai važiuoja nuo 10 iki 13 val., o grįžta nuo 12 iki 15 val. Norintiesiems nepatekti į spūstis, siūloma rinktis laiką prieš ar po.

"Manau, panaši situacija bus ir savaitgalį prieš Visų šventųjų dieną", – teigė vadovas.

Visų šventųjų dieną kapinių prieigose automobilių vairuotojų laukia tradiciniai eismo apribojimai. Galios praėjusių metų schema.

Klaipėdiečiai raginami į kapines važiuoti ne automobiliais, o viešuoju transportu. G.Neniškio teigimu, šiemet sudaryta patogi kelionės schema ratuotiems šiaurinių priemiesčių gyventojams, turintiems artimųjų kapų ir Joniškėse, ir Lėbartuose.

Atvažiavusieji savo automobiliu iki "Ligoninės" stotelės čia gali nemokamai palikti mašiną kombinuotų kelionių jungčių aikštelėje ir į kapines važiuoti laikinojo 117-ojo maršruto autobusu. Kelionė šiuo autobusu iki Joniškės kapinių truks 18, iki Lėbartų – 47 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių