Į kitą vietą perkels Priešpilio gatvę

Į Kruizinių laivų terminalą vedančią Priešpilio gatvę planuojama perkelti į kitą vietą – kairiau, žiūrint nuo Pilies gatvės pusės. Tai numatyta parengtame naujame detaliajame plane.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad dabar palei piliavietę besidriekiančios Priešpilio gatvės dalį suplanuota įrengti arčiau įmonės "Klaipėdos laivų remontas" teritorijos.

Naujoje vietoje planuojama nutiesti šios arterijos ruožą nuo Pilies gatvės iki fontano.

"Gal ateityje aplink piliavietę bus iškasta fosa – gynybinis griovys. Dabartinėje vietoje esanti Priešpilio gatvė trukdytų darbams", – tvirtino vedėjas.

Rekonstrukcijos metu bus sutvarkytos ir automobilių stovėjimo vietos, apšvietimas.

Dabar Priešpilio gatvėje yra įrengtas laikinas apšvietimas. Kurį laiką šioje arterijoje buvo tamsu.

Anksčiau Priešpilio gatvę apšviesdavo viena įmonė. Vėliau ši išsikraustė. Nebeliko ir apšvietimo. Tad kurį laiką miestiečiams ir turistams teko verstis be žibintų.

Tačiau prieš mėnesį laikiną apšvietimą įrengė įmonė "Gatvių apšvietimas". Tam prižiūrėtojai panaudojo jau stovėjusias atramas. Ant jų buvo pakabinti šviestuvai, kurie sujungti oro linija.

Teigiama, kad toks būdas pasirinktas, kad būtų pigiau. Nenorėta daug investuoti į laikiną apšvietimą. Rekonstruojant Priešpilio gatvę, bus sumontuoti nauji žibintai.

Šiemet numatoma pabaigti šios arterijos atnaujinimo projektą. Darbai turėtų prasidėti kitais metais. Planuojama, kad jie turėtų trukti dvejus metus.

Tai ne paskutiniai darbai, suplanuoti šioje teritorijoje. V.Švedas pasakojo, kad prie Pilies gatvės yra numatyta pastatyti daugiaaukštę stovėjimo aikštelę. Taip pat nugriauti čia esančią sporto salę. Tada prasiplėstų atnaujinta stovėjimo aikštelė.

"Kol nebus pastatyta pilis, tol darbai čia nesibaigs", – šmaikštavo vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
kirsti net nereikejo - bent trys praeitais metais patys isvirto ;)

Vaje

Vaje portretas
o kur čia tep kad ir uostas ir medžių nenukirstų yr?/Graži ir netikėta nuotrauka/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių