Šimtai klaipėdiečių prie uosto vartų pasitiko jūrų milžiną

Sekmadienio pavakarę Klaipėdoje sulaukta paties didžiausio ligi šiol į uostamiestį atplaukusio laivo. 363 metrų ilgio konteinerius atplukdžiusio jūrų milžino neoficialios sutiktuvės tapo savotiška atrakcija. Prie uosto vartų laivą pasitiko šimtai klaipėdiečių.

Su Panamos vėliava plaukiojančio tarptautinės krovinių pervežimo bendrovės „Mediterranean Shipping Company“ (MSC) laivą „Francesca“ Klaipėdos jūrų uosto locmanas pasitiko prieš uosto vartus, kaip įprasta įvedant didelius laivus į uostą.

Laivas pro vartus įplaukė sekmadienį po 18 valandos. Apie jo atvykimą buvo plačiai skelbta spaudoje ir internete, todėl nustatytu laiku ant šiaurinio molo jo pasižiūrėti susirinko šimtai klaipėdiečių su šeimomis.

Laivo sutiktuvės tapo savotiška atrakcija. Žmonės gėrė arbatą, juokavo ir laukė istorinio momento – atvykstant didžiausio ligi šiol Klaipėdoje apsilankiusio laivo.

„Francesca“ prie krantinės turi prisišvartuoti apie 20 valandą. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė Dovilė Ringis sakė, kad oro sąlygos nebuvo pačios geriausios, lijo lietus, sustiprėjo vėjas iki 10-14 m/s, tačiau viskas vyko sklandžiai.

Netiesiogiai MSC valdomos Klaipėdos uosto krovos įmonių „Klaipėdos Smeltė“ vadovas Rimantas Juška šią savaitę kalbėjo, kad Klaipėda tampa globaliu konteinerių krovos uostu, o po kelių savaičių čia apsilankys dar keliais metrais ilgesnis laivas.

Baltijos jūroje tokius laivus, be Lietuvos, dar gali priimti tik Gdansko uostas, o jais atplukdyti konteineriai yra perkraunami į mažesnius laivus ir paskirstomi po viso regiono uostus.

2015 metais konteinerių laivo rekordą Klaipėdoje sumušė tos pačios įmonės laivas „Asya“, kurio ilgis siekė 337 metrus.

Šiuo metu pasaulyje ilgiausi konteineriniai laivai yra 400 metrų. O sekmadienio vakarą į Klaipėdą atplaukęs „Francesca“ yra beveik 100 metrų ilgesnis už legendinį „Titanicą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nenormalu

Nenormalu portretas
Lietuviai, jus elgiaties kaip tikri kaimieciai nieko gyvenime nemate ! :DD juokinga ir labai labai geda, kad musu tauta tokia. Laivo igula tikriausiai is juoko mire, kad jus kaip kokie aborigenai sokinejot visi pasitikdami laiva. Isivaizduoju vaizdeli: rekavo, soko, mojavo tikriaisiai ... :(( nieko stebetino kad europa mus kaimieciais vadina...

Vytas

Vytas portretas
Papuasams atplaukė ateiviai ir atvežė veidrodėlių. Liko tik sušokti karo šokį ....

Unseen village - Lithuania.

Unseen village - Lithuania. portretas
"Vajetus koksai dičkis!" sušuko Marytė pamačiusi praslenkanti konteinervežį. "Nejaugi klyno neužsisegiau" sunerimo optimistas-Jonukas išeinantis iš pajūrio krūmų.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių