Į Klaipėdą atplaukia JAV karo laivas „Mount Whitney“

Gegužės 31-birželio 3 dienomis Klaipėdos uoste  su draugišku vizitu lankysis Jungtinių Amerikos Valstijų karinio jūrų laivyno šeštosios flotilės vadovybės laivas „Mount Whitney“.

Vizito metu numatomas oficialus laivo vado ir JAV ambasados Lietuvoje atstovų susitikimas su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadu jūrų (KJP) kapitonu Olegu Mariničiumi, taip pat planuojami susitikimai su Klaipėdos miesto ir apskrities vadovybe. 

JAV karo laivo viešnagės Lietuvoje metu taip pat numatyti ir kiti renginiai: JAV karių kapų, Šilutės rajone Macikų kaime, tvarkymas ir pagerbimo ceremonija, kurioje dalyvaus KJP atstovai. Taip pat planuojama surengti draugiškas futbolo ir krepšinio varžybas tarp Lietuvos KJP ir JAV karinio laivo „Mount Whitney“ įgulos karių. 

Apie JAV karo laivą „ Mount Whitney“ 

Šis laivas yra Jungtinių Amerikos Valstijų karinio jūrų laivyno šeštosios flotilės flagmanas ir Jungtinių Lisabonos ir NATO greitojo reagavimo pajėgų vadavietė, kurios funkcijas laivas atlieka nuo 2005 m. vasario mėnesio. „Mount Whitney“ pavadinimas siejamas su aukščiausias 14 500 pėdų Siera Nevados kalnyno viršukalne.

2008 m. rugpjūčio mėnesį  „Mount Whitney” buvo dislokuotas Juodojoje jūroje, kur  užtikrino humanitarinės pagalbos teikimą žmonėms, nukentėjusiems nuo Rusijos - Gruzijos karo. „Mount Whitney” tapo pirmuoju NATO laivu, atplukdžiusiu humanitarinės pagalbos krovinį į Poti uostą Gruzijoje.


Šiame straipsnyje: karinis laivasMount Whitney

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių