Į Klaipėdą užsuks „American President Lines“ laivai

Nuo rugsėjo į Klaipėdos uostą konteinerius savo laivu planuoja plukdyti viena stambesnių pasaulyje konteinerių vežimo bendrovių "American President Lines". Klaipėdos konteinerių terminalas tikisi, kad toks kompanijos sprendimas gali lemti ir didesnius konteinerių srautus.

Iki šiol "American President Lines" konteineriai Klaipėdą pasiekdavo kitų linijų laivais, tačiau taupydama sąnaudas kompanija nusprendė į Klaipėdą siųsti savo laivą, kuris konteinerius į mažesnius Europos uostus gabens iš Roterdamo ir Amsterdamo konteinerių paskirstymo punktų, rašo "Verslo žinios".

"Pačiai "American President Lines" gabenant konteinerius, gabenimo kaina bus mažesnė, todėl tikėtina, kad jie sugebės pritraukti daugiau konteinerių. O mes didesnio kiekio galime tikėtis sudarydami palankias sąlygas - pasiūlydami geras krovos kainas, sandėliavimo paslaugas", - teigė Klaipėdos konteinerių terminalo generalinis direktorius Vaidotas Šileika.

Pasak jo, laivas nebus skirtas vien Klaipėdai, užsuks į Taliną ir kitus uostus.

Nuo šių metų pradžios į Klaipėdą savo laivą siunčia ir viena didžiausių pasaulyje konteinerinių krovinių laivybos bendrovių "Maersk Line".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių