Į Klaipėdos senamiestį sugrįžta Gatvės šventės

Šeštadienį į Klaipėdos senamiestį sugrįžta Gatvės šventės.

Nuo 12 val. Dienovidžio a., Tomo g. ir Pasiuntinių g. sankirtoje,  Klaipėdos gyventojus ir miesto svečius pasitiks muzika, žaidimai, atrakcijos, įvairūs skanėstai ir vaišės.

Pasiuntinių gatvės šventėje bus galima pasimėgauti išskirtinai šiai dienai paruoštu Senamiesčio verslininkų vaišių meniu. Kepyklėlės keps pašto karvelių meduolius, likimo bandeles su laiškučiais bei pyragus. Pietaujantys galės paragauti „karvelių“ kulšelių, tradicinių balandėlių ir kitų patiekalų.

Pasistiprinę mažieji dalyviai ir jų tėveliai galės pasimokyti  lankstyti pašto balandžius bei pasipuošti veidą Klaipėdos lėlių teatro dailininkių piešinukais. Kūribingieji galės parašyti sveikinimą ar laiškutį Klaipėdai 760 m. sukakties proga bei išsiųsti jį Senamiesčio paštu.

Taip pat šventėje atsidarys Petankės mokykla. Šis prancūzų žaidimas rutuliais yra puikus laisvalaikio praleidimo būdas tiek senam, tiek mažam. Klaipėdos Petankės Lygos „Šakalai“ pamokys šio žaidimo taisyklių ir gudrybių, o pamiklinus rankas bus galima išbandyti savo jėgas turnyre.

Ši šventė – pirmoji. Antroji – Senamiesčio vartų šventė  – bus organizuojama liepos 24 d., sekmadienį, Atgimimo aikštėje.


Šiame straipsnyje: klaipėdos senamiestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Tai kas gi ją organizuoja? Nesiorganizuoji gi ji pati save,ar ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių