Į LCC tarptautinį universitetą sugrįžta Pasaulinė lyderystės konferencija

  • Teksto dydis:

Jau ketvirtus metus iš eilės šimtus žmonių Lietuvoje pritraukia globalaus masto renginys – Pasaulinė lyderystės konferencija, kurią mūsų šalyje rengia kelios visuomeninės organizacijos: LCC tarptautinis universitetas, tarptautinė asociacija „Willow Creek“, Miesto bažnyčia, Nesavanaudiškos lyderystės institutas, Vilniuje esantis Geros Naujienos centras.

Nors pirmojoje, 1995 metais surengtoje Pasaulinėje lyderystės konferencijoje dalyvavo vos 2200 vadovų, šiandien unikalus renginys pasaulyje organizuojamas 350 miestų, o jį aplanko per 170 tūkstančių dalyvių. Kaip ir pernai, šiemet konferencija bus rengiama Klaipėdos ir Vilniaus miestuose.  Konferencijos rengėjai užsimoja ne tik įkvėpti ir padrąsinti lyderius imtis naujų, nesavanaudiškų darbų, bet tokiu būdu ir keisti aplink esantį pasaulį.

Šiemet konferencija Klaipėdoje, LCC tarptautiniame universitete, vyks lapkričio 15-16 d.d., o Vilniuje, „Forum Palace“ arenoje, – 22-23 d.d.

Visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, renginys vyksta DVD formatu, kai JAV kiekvieną vasarą vykstančios konferencijos pranešėjų kalbos įrašomos, o vėliau įgarsinamos vietos kalba ir rodomos dideliuose ekranuose. Čia pat vyksta pranešimų aptarimas, diskusijos su kitais konferencijos dalyviais, skamba padrąsinimo žodžiai ir malda. Konferencijos pranešimus kasmet ruošia ryškiausi šių dienų pasaulio lyderiai – politikai, verslo įkūrėjai, pramogų pasaulio žvaigždės, bažnyčių vadovai, ir t.t. Šiemet dvi dienas vyksiančiose konferencijose susirinkusieji išgirs buvusio JAV valstybės sekretoriaus Kolino Pauelo (Colin Powell), bažnyčios „Willow Creek“ įkūrėjo ir pastoriaus Bilo Haibelso (Bill Hybels), Hjustono universiteto mokslininkės bei visuomenės veikėjos Brenės Braun (Brene Brown) ir kitų garsių asmenų kalbas.

Klaipėdos miesto bažnyčios pastoriaus Sauliaus Karoso teigimu, konferencijos kokybė dėl DVD formato nenukenčia, o sumažinti kaštai renginį padaro prieinamą daugeliui žmonių. Išskirtinė šio renginio nauda yra ta, jog dalyviai turi galimybę praleisti dvi dienas kartu su savo komanda prie bendro stalo, visus pranešimus aptarti iškart, mokytis drauge. Renginyje kasmet dalyvauja nemažai žinomų Lietuvos verslininkų ir darbdavių.

LCC tarptautinio universiteto Vyriausioji rektoriaus patarėja ryšiams su religinėmis organizacijomis Šeron Brubaker (Sharon Brubaker) džiaugėsi, kad susirinkę vadovai, lyderiai, savo kelio ieškantys žmonės, savanoriai, įvairių organizacijų darbuotojai užkrečia vieni kitus savo drąsa, svajonėmis, džiaugsmu, idėjomis ir entuziazmu.

„Konferencija žmones moko būti lyderiais, galinčiais ne tik priversti savo komandą nuveikti tam tikrą darbą, bet ir lyderiais, dėl kurių komanda norės nueiti papildomą mylią“, - sakė viena konferencijos rengėjų Lietuvoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių