Į mankštą ankstų rytą – ir per lietų

Sveiką gyvenimo būdą skatinantys Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro darbuotojai džiaugiasi, kad klaipėdiečiai vis dažniau pagalvoja apie savo fizinę būklę. Nemokamos mankštos uostamiestyje populiarios ir aktyviai lankomos.

Nepabūgo keltis

Iš viso vasarą vykusių treniruočių sąrašo kažką tinkamo sau galėjo rasti kiekvienas skirtingo amžiaus ir fizinio pajėgumo klaipėdietis.

Miestiečiai galėjo lankyti jogos užsiėmimus prie jūros ar Atgimimo aikštėje, kalanetiką, zumbą, harmonijos treniruotes, šiaurietiško ėjimo užsiėmimus, vyko mankštos keturiose uostamiesčio bendruomenėse.

"Baltijos, Marių, Pajūrio ir Danės bendruomenėse miestiečiai buvo kviečiami gryname ore atlikti lengvas, didelės ištvermės nereikalaujančias, rytines mankštas. Daug žmonių nepatingėdavo keltis labai anksti ir pradėti sportuoti šeštą arba devintą valandą ryte", – kalbėjo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistas Marius Beivydas.

Mankštos susilaukė paties įvairiausio amžiaus gyventojų dėmesio – sportavo tėvai su vaikais, jaunimas bei senjorai.

Klaipėdiečiai pamėgo ir jogos treniruotes, o norinčių pajudėti žmonių neišgąsdino nei ankstyvas treniruočių laikas, nei oras.

"Per jogos užsiėmimus teko matyti, kaip neperšlampamais lietpalčiais "apsiginklavusios" moterys nepabūgo ir krapnojančio lietaus", – sakė specialistas.

Vilioja nemokamai

Kaip teigė M.Beivydas, kiek vyresnės moterys aktyviai vaikščiojo į kalanetikos užsiėmimus, jaunos merginos rinkosi zumbos treniruotes.

"Turbūt didžiausio susidomėjimo susilaukė harmonijos treniruotės, kurios sujungia kalanetikos ir pilateso mankštas", – pasakojo pašnekovas.

Pasak M.Beivydo, gyventojus vilioja faktas, kad įvairių rūšių treniruotės nieko nekainuoja. Specialistas pasakojo, kad neseniai pradėtos organizuoti zumbos treniruotės tampa vis labiau lankomos, šiaurietiškojo ėjimu per ilgą laiką spėjo "užksikrėsti" daugybė klaipėdiečių.

"Žmonės spaudoje sužino apie šią galimybę, apsilanko vieną kartą, nusprendžia, ar patinka. Vėliau vyksta informacijos sklaida iš lūpų į lūpas. Džiugu, kad turime ir tokių žmonių, kurie itin aktyviai rūpinasi savo sveikata ir yra tapę įvairių treniruočių senbuviais bei nuolatiniais lankytojais", – teigė M.Beivydas.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistai teigia, kad nemokamos treniruotės pasitvirtino. Atvejų, kad dėl neatėjusių ar per mažai susirinkusių žmonių skaičiaus neįvyktų treniruotė, nebuvo.

Išvados – vėliau

Nemokamos mankštos uostamiestyje tęsis ir rugpjūčio mėnesį.

"Teoriškai joga ir bendruomenių mankštos bus organizuojamos iki rugsėjo mėnesio, tačiau, jei orai bus geri, sportuosime ir ilgiau. Kalanetika, zumba ir kiti užsiėmimai, vykę patalpose, bus tęsiami ir rudenį", – sakė M.Beivydas.

Pasak jo, Klaipėdą, kaip ir kiekvieną didesnį miestą, persekioja panaši tendencija – žmonės vis mažiau dėmesio skiria fizinei sveikatai ir renkasi sėslų gyvenimo būdą.

"Mūsų organizuojamų nemokamų mankštų tikslas ir yra populiarinti sveiką gyvenseną bei paskatinti gyventojus judėti. Gausiai lankomos ir populiarios treniruotės įrodo, kad vis daugiau žmonių pradeda rūpintis savimi", –  sakė pašnekovas.

Pasak jo, ar šis sveikatos stiprinimo projektas pavyko ir davė vaisių, bus galima pamatyti tik po kokių 10 metų.

"Kol kas esame pradėję gražią tradiciją, kuri, reikia tikėtis, padės pakeisti klaipėdiečių požiūrį į sveiką gyvenseną", – teigė specialistas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo jo

Jo jo portretas
kuo gausiau varykit-reikia kažkam gauti parašyto projektėlio pinigėlius.Ir nemenkus:D)mažai mankštinsitės-užsidėtas ,,paukščiukas"bus ,,liesas" :) Dar nuvažiuokit arčiau LEZ ar Begos krovos kompanijos...SVEIKATA-DIŽIAUSIAS TURTAS!

pritariu

pritariu portretas
Pritariu visa širdimi tokioms rytinėms mankštoms, jos labai labai reikalingos ne tik Klaipėdiečiams bet ir kitiems Lietuvos miestams. Kas mankštinasi - tas supras... O tinginiai viuomet liks viskuo nepatenkinti.

nesamone

nesamone portretas
Harmonijos treniruote pilate ir kalanetika nu reikia buti tokiems neismaneliams ir brukti zmonems mankstu kratinius pavadinimu harmonijos treniruottes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių