Į miesto biudžetą jau prikapsėjo 160 mln. litų

Per penkis šių metų mėnesius miesto biudžete skylė neatsivėrė. Priešingai – surinkta daugiau pajamų nei buvo numatyta.

Sausio-gegužės mėnesiais į miesto biudžetą įplaukė 5,7 mln. litų daugiau pinigų nei buvo suplanuota. Iš viso per penkis mėnesius į biudžetą surinkta per 161 mln. litų, o buvo suplanuota gauti 155,5 mln.

Iždo perviršis atsirado todėl, kad ypač gerai renkamas gyventojų pajamų mokestis. Jo per pirmuosius penkis šių metų mėnesius surinkta 4,8 mln. litų daugiau. Tačiau džiugesį temdo tai, jog pernai per tą patį laikotarpį gyventojų pajamų mokesčio gauta 4,4 mln. litų daugiau nei šiemet.

„Situacija stabili, tačiau jau matyti tendencija, kad pajamos mažėja. Po pirmojo ketvirčio biudžeto perviršis buvo didesnis“, - teigė Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Pirmąjį ketvirtį pavyko gerai rinkti nekilnojamojo turto mokestį, tačiau šiuo metu jau yra atsiliekama nuo plano – nesurinkta suplanuotų 272 tūkst. litų. Prastai sekasi gauti pajamų ir iš nuomos. Savivaldybei priklausančias patalpas išsinuomoję verslininkai į miesto biudžetą yra nesumokėję 190 tūkst. litų. „Netrukus su administracijos darbuotojais susėsime ir kalbėsimės, kodėl problema atsirado ir kaip ją spręsti“, - artimiausius žingsnius įvardijo R.Taraškevičius.

Politikai vasarį patvirtino šiųmetį biudžetą, kurio dydis – 341 tūkst. litų. Tačiau liepos pradžioje biudžetas bus peržiūrėtas, nes reikia padidinti suplanuotas pajamas, mat gauta papildomų. Iš valstybės biudžeto savivaldybei pervesta apie pusketvirto milijono litų. Jie skirti kaip kompensacija už tai, kad pernai į miesto biudžetą nepavyko surinkti tiek pinigų, kiek buvo suplanavusi Finansų ministerija. Gauti pinigai bus panaudoti padengti skolas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių