Į pajūrį – šerifo mašina

Savaitgalį amerikietiškų automobilių ir motociklų mėgėjų sąskrydžio "American Spirit 2017“ metu šventės dalyvių akys krypo į vieną išskirtiniausių transporto priemonių – tikrą Amerikos policijos šerifo mašiną.

Tačiau šis unikalus automobilis, renginyje nurungęs konkurentus specialiojo transporto kategorijoje ir pripažintas geriausia 2011–2017 m. mašina, netrukus gali palikti Lietuvą.

Išskirtinio automobilio savininkas vilnietis Paulius tikina ieškantis jam pirkėjo. 3,6 litro sedanas „Dodge Charger“ turėtų sudominti tik stiprių nervų vairuotoją.

Tikėtina, kad tokio automobilio Lietuvos keliuose patruliai tikrai nepraleistų nepatikrinę.

Nenorėčiau jos atiduoti į bet kokias rankas.

„Tiesą sakant, aš juo važinėju tiek į darbą, tiek į prekybos centrą. Neturiu kitos mašinos, tik šią. Nenorėčiau jos atiduoti į bet kokias rankas. O jei kas nors šia mašina nuspręs imtis blogų dalykų, man skaudės širdį“, – juokėsi 26 metų Paulius.

Vaikinas aukcione pats surado JAV policijos parduodamą automobilį ir parsigabeno jį į Lietuvą.

„Dėl techninių reikalavimų teko keisti žibintus, o daugiau nieko ypatingo nereikėjo. Priregistravau nesunkiai, techninė apžiūra atlikta. Prieš tai turėjau senesnio modelio policijos automobilį „Ford Crown Victoria Police Interceptor“. Tačiau jį jau pardaviau. Jis važinėja Varšuvos gatvėmis. Kažką kitą džiugina“, – sakė automobilių mėgėjas.

Šiame automobilyje yra palikta visa policijos naudota įranga, išskyrus policijos kompiuterius.

Mašinos priekyje įkurdintas taranui skirtas sutvirtinimas, galinė automobilio sėdynė atskirta grotomis, kaip ir langai, kuriuos dengia grotos.

„Mašinoje yra laikikliai šautuvams. Yra ir šviesos signalai, tačiau kelyje jų negalima naudoti. Šios mašinos išskėstomis rankomis laukia visi su automobiliais susiję renginiai“, – tikino vaikinas.

Ši vilniečio mašina domino JAV kompanijos, kuri kūrė filmą Lietuvoje, kūrėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių