Į Palangą atkeliauja „E-demokratija“

Dar šiais metais Palangoje, kaip ir kitose Klaipėdos regiono Savivaldybėse bus įgyvendintas maždaug 1,8 mln. litų vertės projektas „E-demokratija“, padėsiantis tobulinti elektroninės demokratijos paslaugas.

Įgyvendinus projektą Palangos savivaldybė galės ne tik efektyviau panaudoti elektronines priemones savo veikloje, bet ir suteikti galimybę visuomenei aktyviau dalyvauti rengiant ir svarstant miestui aktualius klausimus. Palangiškiai turės galimybę patys įsitraukti į rengiamų miesto Tarybos sprendimų rengimo eigą, taip pat – internetu tiesiogiai stebėti, kaip vyksta balsavimas Tarybos posėdžių metu, - teigiama Palangos miesto savivaldybės pranešime spaudai.

„Naujoje sistemoje pirmiausia akcentuojamas viešumas. Pagrindinis projekto tikslas – informacijos skaidrumas ir Savivaldybės darbo viešumas gyventojams. Internete automatiškai bus viešinamos Savivaldybės tarybos posėdžių dienotvarkės, posėdžio eiga bei priimti sprendimai. Tačiau gyventojai galės ne tik stebėti, kaip sprendžiami jiems svarbūs klausimai, bet ir patys dalyvauti, svarstant projektus – internetu pareikšti savo nuomonę, dalyvauti internetu vykdomose apklausose ar balsuoti. Sistema leis užtikrinti, kad aktyviai reikšti nuomonę galės tik to miesto ar rajono, kuriame svarstomi klausimai, gyventojai“, - sakė bendrovės „Sintagma“ vyresnysis programuotojas Darius Baronas.

„E-demokratija“ yra regioninis projektas, apimantis 7 Klaipėdos regiono savivaldybes. Sutartis su jį įgyvendinsiančiais partneriais – bendrovių „Sintagma“, Idamas“, „Konferenta“ ir „Leksinova“ – pasirašyta 2009 m. Projekto vertė – 1,8 mln. litų.

Lietuvoje sistema „E-demokratija“ diegiama daugelyje savivaldybių, tačiau visą regioną apimantis projektas įgyvendinamas pirmą kartą.

Projektas įgyvendinamas valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos lėšomis.


Šiame straipsnyje: E-demokratija

NAUJAUSI KOMENTARAI

juk visose klp savivaldybese b

juk visose klp savivaldybese b portretas
keista antraste.. kodel i palanga, o ne i klp savivaldybe?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių