Į pamokas – su statybininkais?

Ne naujiena, kai mokslo metus kartu su mokiniais mokyklose pradeda ir statybininkai. Šis rugsėjis veikiausiai irgi bus ne išimtis. P.Mašioto mokykloje planuojama keisti langus, remontai turėtų užtrukti iki gruodžio 1-osios, kitose įstaigose tvarkomos sanitarinės patalpos.

Nors iki naujųjų mokslo metų liko kiek daugiau nei savaitė, Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė teigė sunerimusi, kad ir šiemet statybininkai turbūt nespės atlikti visų darbų ugdymo įstaigose iki rugsėjo 1-osios. Tačiau esą ne visais atvejais jie yra kalti.

"Pavyzdžiui, P.Mašioto mokyklos langų keitimas buvo visai neplanuotas. Pinigus, tai yra 138 tūkst. eurų, iš Švietimo ir mokslo ministerijos gavome tik liepą. Juk negalėjome atsisakyti lėšų ir nieko nedaryti. Todėl ryžomės šiuos remonto darbus pradėti mokslų metu. Konkursas įvyko, turi būti pasirašoma sutartis ir prasidės remontai", – dėstė V.Gembutienė.

Tačiau esą ne viskas vyks taip greitai, nes teks pakeisti visus mokyklos langus. Tačiau pagal ministerijos reikalavimus šiuos pinigus savivaldybė turi panaudoti iki gruodžio 1-osios. V.Gembutienė apgailestauja, kad bus trikdomas ugdymo procesas, tačiau esą kitos išeities nėra.

Šiais mokslo metais bus tvarkomi ir mokyklų stadionai (Vytauto Didžiojo ir "Versmės" gimnazijose) bei tvoros, tačiau, kad tai įtakos ugdymo procesui neturės. Šitiems darbams savivaldybė taip pat tik vasarą gavo pinigų iš Švietimo ir mokslo ministerijos.

"Dar viena problema, kad yra nemažai ikimokyklinių įstaigų, taip pat Vydūno ir "Vyturio" mokyklos, kuriose statybininkai nesuspėjo sutvarkyti sanitarinių patalpų – tualetų ir prausyklų. Šiemet situacija geresnė nei pernai, kai dėl skundo Viešųjų pirkimų tarnyba sustabdė procedūrą. Tada remontą  pradėjome tik rugsėjį. Dabar gal 5–6 įstaigose nespės baigti darbų iki mokslo metų pradžios. Bet dar laiko yra, statybininkai planavo dirbti ir savaitgaliais, gal spės", – svarstė V.Gembutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių