Į paplūdimį – su augintiniais

  • Teksto dydis:

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Šiandien į klaipėdiečių klausimą atsako Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

– Pastaruoju metu daug diskutuojama apie gyvūnų teises bei auginimo sąlygas. Ir patys auginame šunį. Ar planuojama oficialiai įteisinti gyvūnų paplūdimio ruožą Klaipėdos teritorijoje?

– Darbo ir asmeniniais reikalais tenka daug keliauti. Deja, tačiau Lietuva yra viena nedaugelio šalių, kurioje paplūdimio ruožų, skirtų augintiniams, nėra. Kadangi ir pats labai myliu gyvūnus, manau, šią situaciją reikia pakeisti.

Kaip tik praėjusią savaitę dėl paplūdimio ruožo gyvūnams buvo surengtas pasitarimas miesto savivaldybėje. Jame dalyvavo įvairių skyrių – Viešosios tvarkos, Sveikatos, Miesto tvarkymo – darbuotojai, taip pat suinteresuotų grupių atstovai. Į pasitarimą buvo pakviesti ir Melnragės bendruomenės atstovai, gyvūnų globėjai bei vandens sporto entuziastai.

Situacija – gan įdomi. Dar 2005-aisiais miesto taryba patvirtino Girulių ir Melnragės paplūdimių bendrąjį planą. Jame buvo pažymėti skirtingi ruožai – bendros, vyrams, moterims, neįgaliesiems bei nudistams skirtos zonos. Taip pat ir teritorija gyvūnams – 600 metrų palei jūrą nuo šiaurinio molo. Paradoksas, tačiau po kelių mėnesių pasikeitė sanitarijos zonas apibrėžiantys Lietuvos įstatymai ir teritorijos augintiniams prie jūros buvo uždraustos. Tad minėtas ruožas skirtas aktyvaus vandens sporto – jėgos aitvarų ir banglenčių – mėgėjams. Dabar įstatymai vėl pasikeitė ir paplūdimyje numatyti tam tikrą dalį gyvūnams galima.

Į minėtą susitikimą kvietėme visų suinteresuotų pusių atstovus pasitarti, ar augintinių zona gali tapti ruožas šalia šiaurinio molo. Vandens sporto mėgėjai patikino tikrai nesantys prieš. Pusiau rimtai, pusiau juokais teigė sportu užsiimantys vandenyje, tad nei jie trukdys gyvūnams, nei gyvūnai jiems. Keturkojų globėjai taip pat sakė šia zona būsią patenkinti. Priekaištų neturėjo ir Melnragės gyventojų atstovai.

Savivaldybės specialistai taip pat pritarė, kad ruožą šalia šiaurinio molo gyvūnams pritaikyti galima. Čia būtų įrengtos specialios šiukšliadėžės ekskrementams, šalia – jiems surinkti skirti maišeliai. Stovėtų informaciniai ir įspėjamieji ženklai, stulpeliai keturkojams pririšti. Nuolat vyktų vandens ir smėlio kokybės tyrimai. Šalia šios teritorijos yra nutiesti vandentiekio tinklai, tad čia galima įrengti ir geriamojo vandens baseinėlį. Žinoma, bus patvirtintos ir šios vietos lankymo taisyklės. Teritoriją reguliariai aplankytų Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Tikiuosi, kad miesto tarybos nariai zonai šalia šiaurinio molo pritars. O ateityje dar vienas paplūdimys gyvūnams turėtų atsirasti Smiltynėje.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių ir vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

košmaras

 košmaras portretas
Nuo žmonių, nuo mūsų tautieičų nevalymo kenčiam ir taip. Žmonės nesilaiko higienos taisyklių baseinuose, pirtyse, paplūdimiuose, dar ir šunis vestis? Kultūringose šalyse tai gal ir įmanoma, tik ne pas mus. Dešimtys skelbimų klubuose:"Prieš baseiną privalu nusiprausti duše"...Ar kas nors to laikosi? Gal tik keletas, mūsų lankytojai prausiasi, trinasi, tik po baseino. Pas mus jūra- myžalų kloaka, tai dar augintinius veskimės. Sisios, tuštinsins smėlyje, ne vandenyje, juk pas mus ir su maišeliai dar retai jų šeimininkai vaikšto. Pribėga šunėkas prie gulinčių žmoni, jų daiktų, pakelia koją ir pažymi... Ne kartą ir mano rankinę apvarė... Ar to reikia "Sveikame mieste, Boulingo Budinai?

UPS

UPS portretas
Paimkit vaika is prieglaudos o ne suni,vaikas taip pat auga 18 metu,kiek ir suo gyvena.Sakot mokate auklet sunis,o zmogu gal net lengviau,nes jis toks koks ir tu.Dabar tik ir trimituojama,kad paeme suni ar kate is prieglaudos,kad gyde,isleido daug pinigu ir t.t.Investuokit tuos pinigus i zmogu,nes ne gyvunai mus islaikys,gydys ir t.t.Visur tik gyvunai,o jei zmogus alergiskas?Kodel jis turi buti salia,parduotuveje,banke,kavineje?

Vaje

Vaje portretas
Vaje vaje, suo ant smelio primys. Uzsikresim iskart ligom...O kad patys pilieciai sisiojat I vandeni ar kopose ant smeliuko, o paskiau gulates degintis. Kaip jum negeda??? Ismokit atpazint ribas, ir nevarykit ant keturkoju kurie yra priziurimi
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių