Į paplūdimį ves nauji laiptai ir pandusas

Šią vasarą į Antrosios Melnragės neįgaliųjų paplūdimį ves nauji mediniai laiptai ir pandusas. Prižiūrėtojai jau baigė statinį sumontuoti.

Mediniai laiptai ir pandusas pradėti rengti po sausio pradžioje. Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas tvirtino, kad šie darbai jau buvo būtini.

Senieji laiptai ir pandusas, vedantys į vadinamąjį neįgaliųjų paplūdimį buvo susidėvėję. Prižiūrėtojai nespėdavo lopyti statinio konstrukcijų. Dėl to apsispręsta įrengti naujus.

Paskutinį kartą šie laiptai ir pandusas buvo atnaujinti prieš 7–8 metus, o medį stipriai veikia prie jūros tvyranti drėgmė.

Pradėtus darbus prižiūrėtojams teko stabdyti dėl nepalankių oro sąlygų. Užklupo šaltis ir sniegas. Tada spėta sumontuoti tik pėstiesiems skirtą dalį.

Tad norintiems pasidžiaugti žiemiška Baltija pakliūti į šį paplūdimį problemų nekilo.

Pandusas, skirtas judėjimo negalią turintiems žmonėms, tėvams, stumiantiems vaikų vežimėlius, dviratininkams, kaip ir planuota, įrengtas atslūgus šalčiams ir nutirpus sniegui.

Pabrėžta, kad laiptus skubama įrengti šaltuoju metų laiku, kol nėra didelių srautų. Nenorima trukdyti paplūdimio lankytojams.

Pagerinti patekimo į paplūdimius sąlygas neįgaliesiems bus bandoma ir kituose paplūdimiuose – Pirmosios ir Antrosios Melnragės, Giruliuose.

Bus suremontuoti ar įrengti pandusai, prailginti takai, kad būtų galima patekti arčiau vandens.

Nors orai primena labiau žiemą nei pavasarį, prižiūrėtojai intensyviai ruošiasi vasaros sezonui.

Gaminami nauji postai gelbėtojams ir remontuojami seni. Atkreiptas dėmesys, kad kai kurie buvo visiškai susidėvėję. Visiškai supuvo stovėjęs Smiltynėje, moterų paplūdimyje. Šis statinys tarnavo daug metų.

Dažomas pliažų inventorius: persirengimo kabinos, suolai. Taip pat pliažų prieigose stovėsiančios šiukšlių dėžės. Paplūdimio inventorius buvo įsigytas praėjusiais metais.

Prižiūrėtojai pastarąjį buvo impregnavę, tačiau šiemet pastebėta, kad reikia lakuoti iš naujo, kad būtų apsaugotas nuo drėgmės ir ilgiau tarnautų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geniui

Geniui portretas
Kam ten ka statyti jei vistiek viska vagia lauzo ateiti uostas pliesis jugi

genys

genys portretas
Gerbiamas Urbonai, ar šiaurinio molo prieigos nėra jūsų atsakomybė?? nuo 1990 metų atrodo del pajūrio ruožo nieko nepadaryta, kiekviena savaitgali einame pasivaikščioti ir vis liūdna kad nieko nera daroma. Vilkimes kad netaps šunu parku nes tai galetu buti puiki turistine kurortine vieta.

Mokesčių mokėtojas

Mokesčių mokėtojas portretas
Ar įrengiant infrastruktūra neįgaliesiems buvo vadovaujamasi reikalavimais, kurie keliami tokios infrastruktūros įrengimui?? STR 2.03.01:2001 STATINIAI IR TERITORIJOS. REIKALAVIMAI ŽMONIŲ SU NEGALIA REIKMĖMS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių