Į pliažą – rinkti nuorūkų

Į paplūdimį keliaujantiems žmonėms gali prireikti pirštinių, nes radus poilsio vietą iš pradžių teks surinkti svetimas šiukšles. Tai savo kailiu patyręs žinomas renginių vedėjas Remigijus Žiogas ne juokais įpyko.

Klaipėdietis interneto socialiniame tinkle paviešino nuotrauką, kurioje su vaikais pozuoja laikydami krūvą pliažuose surinktų cigarečių nuorūkų.

Neapsikentęs tokio nevalyvumo jis ragino poilsiautojus būti sąmoningesnius ir nešiukšlinti, kur papuola.

"Su vaikais žaidėme smagų žaidimą prie jūros – surink "činčikus". Ir laimėjome. Nedideliame plotelyje radome 150 įvairiausių formų ir firmų cigarečių nuorūkų. Tiesą sakant, daug neieškojome, nes nelabai buvo kur prigulti. Tikrai labai nesmagu, kai vaikai turi žaisti tarp cigarečių nuočiulpų, juolab kad mažiausieji į burną deda viską, ką tik randa. Maža to, suirti nuorūkoms reikia ne vieno dešimtmečio. Mums nebuvo sunku surinkti, o jums parūkius gal irgi būtų "bajeris" nuorūką įmesti į šiukšlinę? – retoriškai klausė klaipėdietis.

Jis teigė mylintis savo miestą ir norintis gyventi jame švariai. Todėl ir pats stengiasi nešiukšlinti, ir kitus ragino to nedaryti.

Mano siūlymas – už nuorūką skirti 200 eurų baudą.

"O jūs savo namuose irgi metate nuorūkas ant žemės? Jei kuris nors Seimo narys pamatytų šią žinutę, mano siūlymas – už nuorūką skirti 200 eurų baudą. Reikia kovoti, nes turėsime ne smėlio, o cigarečių kopas", – piktinosi R.Žiogas.

Netrukus po žinomo vyro nuotrauka pasipylė šimtai žmonių komentarų.

Dauguma taip pat negailėjo karčios kritikos šiukšlintojams, prisiminė kitas šalis – Kiprą, Kroatiją, kuriose esą puikiai tvarkomasi su šia problema.

"Ką tik grįžome iš Kroatijos. Pastebėjau, kad ten gana daug rūkančių moterų ir apskritai daugiau rūkalių. Moterys pliaže naudoja metalines dėžutes su dangteliu nuo kremo, nuo saldainių nuorūkoms dėti. Jas nesunku nešiotis, pripildžius lengva išvalyti, yra daugkartinės, saugios. Švarus paplūdimys ir gaisrų tikimybė mažesnė", – rašė vienas komentatorius.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio atstovas informavo, kad mėtantiesiems nuorūkas ar kitaip šiukšlinantiesiems aplinką numatyta skirti įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų. Pirmą kartą taikoma žodinė pastaba.

Šiemet kontrolieriai pažeidėjams davė kelias žodines pastabas už nuorūkos numetimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valia

Valia portretas
Kvailas tu PULIA.Tokius dalykus viešinti reikia

PULIA

PULIA portretas
Tai ko viesinti? Surinktu, ismestu, vaikai turetu pavyzdi... o dabar tik piaras ale ziurekit kaip as darau, ir cia pat renginiu vedejas,keista kad dar telefono numeri nepaliko

Ita

Ita portretas
As laiptines kaimynus rukalius isauklejau,surinkau nuorukas ir prie ju duru ant kilimelio,gal taip reikia valdininkams prie duru jiems .....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių