Į senamiestį sugrįžo blusų turgus

Po metų pertraukos sekmadienį į Klaipėdos senamiestį sugrįžo blusų turgus. Užsukusieji galėjo įsigyti ar, tiesiog, pasižiūrėti antikvarinių ir vintažinių daiktų.

Blusų turgus tradiciškai vyko Aukštosios gatvės dalyje tarp Klaipėdos parodų rūmų ir senojo pašto. Čia prie prekystalių išsirikiavo kolekcininkai, antikvarinių ir vintažinių daiktų mėgėjai.

Prekiauta monetomis, ženkliukais, knygomis, papuošalais, sena technika. Buvo parduodami ir elnio ragai. Kainos tikrai nesikandžiojo. Nusipirkti pakabutį buvo galima ir už eurą. Didesnis ir įmantresnis kainavo tris.

Susidomėjusių antikvariniais ir vintažiniais daiktais netrūko. Kai kurie įsigijo vieną ar kitą daiktelį, kiti atėjo tik pasižiūrėti.

Idėja organizuoti senamiestyje blusų turgų kilo 2009 m. Iniciatyva sėkmingai gyvavo iki 2014 m. Tada šios idėjos organizatoriai atsisakė ir padarė metų pertrauką.

Vėl organizuoti blusų turgų juos paskatino patys prekeiviai bei užsitikrintas Klaipėdos savivaldybės palaikymas.

Blusų turgus vyks kiekvieną vasaros sekmadienį nuo 9 iki 15 val. Aukštosios gatvės dalyje. Žmonės, norintys prekiauti sendaikčiais, gali paprasčiausiai čia ateiti. Išankstinės registracijos nėra.

Klaipėdos miesto savivaldybė blusų turgaus prekiautojus aleido nuo vietinės rinkliavos, tačiau turgaus bendruomenė yra nusprendusi rinkti simbolinį mokestį nuo kiekvieno prekystalio tvarkai palaikyti.

Organizatorius priminė, kad pagal blusų turgaus taisykles, prekiauti dėvėtais drabužiais jame nebus leidžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ekonomika atstatyk gal ir sugris

Mėmelis mėnulis

Mėmelis mėnulis portretas
Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių