Į senamiestį vėl pakvies Moliūgų naktis

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę Didžiojo Vandens ir Tomo gatvių apjuostas Dienovidžio skveras pasidabins vaiduokliškais ir žaismingais moliūgų žibintais. Spalio 31 d., pirmadienį, nuo 18.30 val. čia vyks jau antroji Senamiesčio moliūgų naktis, kurios dekoratoriais kviečiami tapti visi miestiečiai.

Pernai debiutavęs renginys sulaukė iniciatoriams kiek netikėtos smalsuolių gausos – Dienovidžio skverą šventinį vakarą aplankė apie 4 tūkst. žmonių, šaltoką vakarą atskubėjusių siauromis gatvelėmis. Organizatoriai suskaičiavo apie 200 atneštų išskaptuotų moliūgų, kurių žiburiai pavertė šią vietą nedidele šviesos sala.

Tikimasi, kad šiemet žmonės ne tik lengviau atras Senamiesčio moliūgų nakties vietą, bet ir aktyviau prisidės savo atsineštomis lauktuvėmis – gera nuotaika bei išskaptuotais žibintais.

„Klaipėdos senamiestis ypatingai tinka tokio pobūdžio renginiams – Dienovidžio skveras turi magiškų galių niūrų ir lietingą rudenį paversti kūrybišku ir nuotaikingu. Ateikite, būtinai atsineškite dekoruotų moliūgų, atsigerkite su kitais klaipėdiečiais arbatos ir tegu tai tampa ilgamete senamiesčio tradicija!", – ragino viena iš renginio organizatorių Andromeda Grauslienė.

Drauge su ja šią šventę rengia Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjunga bei Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė. Iniciatoriai jau po pirmojo renginio pasiryžo: bus ir antras. „Džiugu, kad šventė turi tęstinumą ir kad prie jo gali prisidėti kiekvienas. Po truputį judame gera linkme puoselėjant Klaipėdos senamiesčio gyvybingumą ir niekas to geriau nepadarys už mus pačius", – įsitikinusi Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos vadovė Reda Rimšaitė-Kovalenko.

Senamiesčio gyventojų bendruomenės pirmininko Andriaus Petraičio teigimu, praėjusių metų šventės sėkmė liudija apie visai šeimai skirtų renginių „alkį" viešosiose erdvėse. Ypač – šaltuoju metų laiku.

„Pirmoji šventė, žinoma, savo mastais neprilygo Švėkšnos žiburių fiestai, tačiau visi įsitikinome, kad bendruomeniškumas yra didelė jėga. Be to, pamatėme, kad net didelis žmonių srautas tokio formato renginiuose nekelia kam nors diskomforto, greičiau atvirkščiai – senamiesčio gyventojai džiaugiasi švente savo kieme, turi progą pabendrauti su kaimynais ir draugais, atvykusiais iš kitos miesto pusės", – pastebėjo A.Petraitis.

Spalio 31 d. vakarą atvykusius su savo išskaptuotais moliūgais klaipėdiečius Dienovidžio skveras pasitiks su muzika, prekeiviai žada pasirūpinti kava ir arbata. Apžiūrėjus žibintus sušilti kvies kavinės ir barai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių