I. Simonaitytės gatvėje – ženklinimo chaosas

Po nakties penktadienį į I.Simonaitytės gatvę įvažiavę vairuotojai liko nustėrę. Akį traukė naujas, įdomus arterijos horizontalus ženklinimas. Dalis vairuotojų neslėpė, nesuprantantys, kaip teisingai pravažiuoti šia gatve.

Klaipėdiečiams užkliuvo arterijoje nupiešti ovalai. Taip pat zonos netoli šaligatvių atskirtos linijomis. Gyventojai svarstė, ar čia kartais nebus vietos automobiliams stovėti.

Kai kurie vairuotojai atkreipė dėmesį, kad prie įvažų iš kiemų nėra palikta penkių metrų atstumo. Taip pat užkliuvo, kad reikės vinguriuoti tarp pažymėtų vietų automobiliams statyti. Anksčiau kelias buvo tiesus.

Įvertinus linijomis atskirtas zonas, panašu, kad I.Simonaitytės gatvėje, kur daug daugiabučių namų, ženkliai sumažės vietų mašinoms palikti. Automobiliai netelpa ir kiemuose.

Klaipėdiečiai piktinosi, kad ne vienoje vietoje, norėdami važiuoti toliau, turėjo kirsti ištisinę liniją ar net vos ne per pėsčiųjų perėją važiuoti į priešpriešinę eismo juostą. Kelią jiems pastojo stovintys automobiliai.

„Kažkoks chaosas. Čia gal kažkas papokštauti sumanė. Net neaišku, kaip reikia pravažiuoti šią gatvę“, – piktinosi vairuotojai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda penktadienį aiškino, kad vairuotojus stebinantis I.Simonaitytės gatvės horizontalus ženklinimas – nebaigtas darbas.

„Kiek spėjo per vieną naktį, tiek padarė. Darbai bus tęsiami toliau. Rangovas dirba naktimis, siekdamas kuo mažiau trikdyti eismą“, – tvirtino direktorius.

L.Dūdos teigimu, žmonės galės vertinti naują eismo organizavimą I.Simonaitytės gatvėje, kai bus įgyvendintos visos numatytos eismo saugumą šioje arterijoje didinsiančios priemonės, baigtas projektas.

Nekaip atrodo, bet neklausi, siuvėjo, kodėl taip yra, nes darbas nebaigtas.

„Tada supras privalumus. Viskas bus sutvarkyta tobulai. Reikia tik turėti kantrybės. Kai tik uždėti kontūrai, lengva kritikuoti. Kai paprašai siuvėjos pasiūti kostiumą. Iš pradžių nueini ir pamatai, kad švarkas sudaigstytas baltais siūlais. Nekaip atrodo, bet neklausi, siuvėjo, kodėl taip yra, nes darbas nebaigtas. Čia lygiai tas pats“, – dėstė direktorius.

I.Simonaitytės gatvės ženklinimas turėtų būti baigtas per kitą savaitę. Pasak L.Dūdos, gatvėje pažymėti ovalai bus užbrūkšniuoti – atsiras saugumo salelės.

Numatyta pastatyti ir naujus kelio ženklus. L.Dūda nekonkretizavo, ar bus uždraustas automobilių stovėjimas kai kuriuose gatvės ruožuose ir kuriuose tai bus padaryta.

„Kai bus baigtas projektas, tada viską pamatysite. Galiu pasakyti tik tiek, kad viena juosta viena kryptimi bus galima pravažiuoti visada“, – pabrėžė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Gal klystu, bet panašu jog gali būti ir taip: prieš kelis metus vienas tūlas valdininkas, dviejų dvylikaukščių namų bendrijos pirmininkas, sugalvojo jog reikia už visų mokesčių mokėtojų sutvarkytą teritorija priskirti tik savo bendrijai, t.y. išsinuomuoti už grašius, ją apsitverti užsidėti šlogbaumą ir kaip jau įprasta Lietuvoje - spjauti ant visų kitų žmonių norų bei poreikių. Bet čia iškilo problema: mašinų bendroje sumoje tik didėja ir to pasekoje, ponas važiuodamas iš valdiško darbo namo susiduria su problema, kurią pats ir sukūrė - sunku prasilenkti gatvėje kur pilna mašinų. Reikia paminėti jog milžiniška teritorija prie pono apsitvertų namų yra pustuštė. Ponas kaip ir už transportą atsakingas vienoje valstybinėje įmonėje, tad nesunku kažkam pačiulbėti jog būtų galima ale gatvę sutvarkyti ir taip apskritai eliminuti galimus savo kelionės namo trūkumus. Kenčia kiti gyventojai, žmonės, kurie fiziškai neturi kur palikti automobilių po darbo, bet tai jau ne pono ar ponų rūpestis.

Vilius

Vilius portretas
geras ir logiskas zymejimas, matosi jau dabar kad protingai sugalvota, ir kad lengviau is kiemu isvaziuot butu galima, ir nemaisytu i kaire sukantis. Tik dabar glumina masinos sustatytos ant vaziuojamosios dalies, del ko ir yra visas tas chaosas ir vairuotoju nesupratimas kaip vaziuot.

Jo benai

Jo benai portretas
plaukiam i ...sikna su miesto tvarkimu:D
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių