Į stadioną – tik su valtimi

Juokinga ir sykiu graudi situacija Alksnynės kvartale Statybininkų prospekte, kur gyventojus į neviltį varo patvinęs stadionas. Didele bala virtusioje vietoje galima užsiiminėti nebent vandens sportu – skęsta ir bėgimo takas, ir fitneso treniruokliai.

Trasa baidarėms arba irklenčių bazė. Taip klaipėdiečiai apibūdina savo mėgstamą stadioną Alksnynės gyvenamajame rajone netoli Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos.

"Toks ežerėlis stadione. Lietaus pastarąsias keletą dienų lyg ir nebuvo, bet vandens vis tiek iki kelių gali prisemti. Tvaraus judumo programoje turbūt šis akibrokštas nebuvo numatytas", – širdo netoliese gyvenanti miestietė.

"Absurdas. Vietoj bėgimo galime rinktis nebent plaukimą", – ironizavo kitas klaipėdietis.

Pietinėje miesto dalyje treniruokliai ar vaikų žaidimų aikštelės patvinsta dažnai. Gyventojai neseniai nepasitenkinimą reiškė ir dėl purvynuose skendinčios Sąjūdžio parko vaikų žaidimų aikštelės.

Taip nutiko, nes po įrenginiais nėra specialios dangos, kuri apsaugotų juos nuo lietaus. Esą dabar kelio atgal nėra.

"Niekas, tik Dievulis pasirūpins. Kas gi iš pievos eis vandens pumpuoti?" – šyptelėjo apie problemą Alksnynėje išgirdęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Jo žodžiais, nėra ko stebėtis, juk atėjo ruduo, kai viskas pažliunga. Klaipėdiečiams kaip alternatyvą miesto ūkvedys pasiūlė mankštintis uždarose sporto salėse.

Gyvename šiaurės šalyje ir norime tokių sąlygų kaip Maljorkoje.

"Perteklinis vanduo. Žiūrėkime į metų laikus – gyvename šiaurės šalyje ir norime tokių sąlygų kaip Maljorkoje. Sudėtinga. Reikia pereiti sportuoti į uždaras patalpas. Aišku, galima ir lauke, tik nebus įmanoma naudotis visais įrenginiais", – teigė L.Dūda.

Buvo parengta aikštelių sutvarkymo programa, pagal kurią kitąmet esančios viešosiose erdvėse bus atnaujinamos. Tad netrukus po tinkamais naudoti įrenginiais atsiras ir danga.

"Niekas nenorėjo leisti bendruomenių pinigų dangoms įrengti, nes jos nėra pigios. Dabar pamatė, kad jos vis dėlto būtinos. Sprendžiame tai ir kitąmet planuojame įkurdinti vaikų žaidimų aikšteles prie Pempininkų, Debreceno aikščių ir dar penkias centrinėje dalyje. Bus kita kokybė, civilizuotai sutvarkysime", – užsiminė L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alksnynė

Alksnynė portretas
Debreceno, pempininkų, 5 aikšteles centre, o Pietinėje dalyje, Alksnynės raj. nenumatyta?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių