Į Švediją plukdys talpesnis keltas

Iš Klaipėdos į Švediją nuo trečiadienio vietoje "Lisco Patria" pradeda plaukioti ketvirtadaliu talpesnis keltas "Stena Feronia".

Bendrovė "DFDS Seaways" pranešė, kad dėl didėjančios gabenimo jūra paklausos ir keltų pajėgumų trūkumo nuspręsta keisti keltus maršrutu Karlshamnas-Klaipėda prieš vasaros sezoną, o ne rudenį, kaip planuota anksčiau, rašo "Lietuvos žinios".

Tam, kad būtų patenkinta didėjanti paklausa, išnuomotas laivas "Stena Feronia" pradeda plaukioti iš Klaipėdos reguliariu grafiku nuo gegužės 11 dienos.

Kelte "Stena Feronia" telpa maždaug 2 460 linijinių metrų ilgio krovinių ir iki 310 keleivių.

Iki šiol plaukiojęs kas antrą dieną "Lisco Patria", kurio ro-ro apkrova siekė 1 500 metrų ir 240 keleivių, bus nukreiptas jūrų linija, kur mažesnis krovinių srautas.

Keltas "Stena Feronia" ir nuo kovo pradžios iš Klaipėdos į Karlshamną pradėjęs plaukioti "Liverpool Seavvays" yra tos pačios serijos ir pajėgumo laivai.

"DFDS Seavvays" planuoja didinti ir Kylio linijos pralaidumą, nes plėtojant ro-ro laivybą Vokietija yra pagrindinis Klaipėdos uosto akumuliatorius. Uosto direkcija nurodo, kad prekyba su Vokietija pastaraisiais metais, išskyrus ekonomikos krizės piką - 2009-uosius, sparčiai didėjo ir pernai pasiekė 5 mln. tonų apyvartą - puse milijono tonų daugiau nei prieš sunkmetį.


Šiame straipsnyje: DFDS SeawaysStena Feronia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių