Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės

Šaltą šeštadienio popietę į miesto širdimi vadinamą Teatro aikštę klaipėdiečiai buvo viliojami karštos kareiviškos košės ir žuvienės kvapais.

Nors ir negausios miestiečių gretos vis tik noriai ragavo Karinių jūrų pajėgų ir Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos organizuojamo renginio valgius.

Be karštos arbatos klaipėdiečiai šeštadienį buvo vaišinami iš šviežiai sugautos žuvies išvirta žuviene. Apie 50 kilogramų šios žuvies buvo paruošta specialiu receptu.

Miestiečiai išragavo apie 500 porcijų žuvienės.

Pirmą kartą klaipėdiečių skoniui buvo pasiūlyta 350 porcijų miežinės košės.

“Devintus metus rengiamas šis renginys. Anksčiau virėme grikių košę, tačiau šiais metais išvirėme miežinę košę. Gal net ir skanesnę pavyko pagaminti”, – tikino Karinių jūrų pajėgų Viešųjų ryšių karininkas Antanas Brencius.

Tradicinis renginys klaipėdiečius sukviečia bendrai kartu pabūti, pasišildyti prie šventinio laužo bei apmąstyti besibaigiančius metus.

“Smagu, kad susirinko daug žmonių. Per kelias valandas pabuvojo gal septyni šimtai, o gal net ir tūkstantis klaipėdiečių”, – kalbėjo A.Brencius.


Šiame straipsnyje: žuvienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

r.

r. portretas
Gaila,jog nežinojau,ankstesniais metais skani grikių košė buvo.

As

As portretas
siemest kadangi grikiai brangus, tai miezines kruopos kose buvo, skani...

Onute

Onute portretas
Super!!! Kad daugiau butu tokiu renginiu - be dideliu lozungu, be politines reklamos tiesiog zmones daro gera darba, skleidzia geruma kitiems....Zuviene puiki, skani kose - miezine, bet gerai pagardinta spirguciais ir desra....buvo skanu.ACIU!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių